Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle dv 500

Anoniem
jarimoan
14 antwoorden
 • Heeft er iemand ervaring met een dv 500 capture kaart van pinnacle in samenwerking met het volgende systeem?
  MSI KT4 Ultra moederboord
  Leadtek Winfast geforche 2 TI
  Amd 2000 xp
  Nvidia Chipset
  256 333DDR Geheugen
  Enzv:
  Ik heb namelijk problemen met het capturen van films, ik heb al regelmatig kontakt gehad met pinnacle, maar die raden mij aan een nieuw moederboord aan te schaffen omdat het MSI moederboord niet op hun compt: lijst voorkomt.
  Het systeem is pas 1 maand oud voor heen werkte ik met een pent: 2 toen wertkte het perfect.
  Besturings programma is xp.
 • Wat is precies je probleem met capturen? Doet hij het helemaal niet?
  Enkele tips:
  - Kijk in harware overzicht of daar misschien ? of ! staan.
  - Welke drivers heb je geinstalleerd? Bij mij werkt het prima met versie 4.0. Kun je downloaden van www.miro.com.
  - In de handleiding wordt geadviseerd om eerst premiere te installeren, daarna de hardware (dv 500) te plaatsen en dan pas de drivers te installeren. Heb je die volgorde aangehouden? In plaats van de dv500 eruit te halen kun je hem ook uitschakelen in het hardwarebeheer. Dit werkte bij mij ook.

  groeten en succes.
 • Ik heb zowat alle mogelijkheden uit geprobeerd, eerst premmiere geinstalleerd daarna de drivers de kaart er in gestoken opnieuw opgestart drivers 4.0 geinstalleerd.
  In de hardware configuratie herkend de computer de kaart wel er bestaan geen conflicten met andere hardware.
  Ik heb windows xp geinstalleerd met service pack 5.1 daarmee werkte het niet. alles van xp geformatteerd, windows me, waarmee het met mijn oude systeem prima werkte, geinstalleerd maar dat werkt ook niet.
  Ik heb een aantal grafishe kaarten uitgeprobeerd maar ook zonder resultaat, de mogelijkheid bestaat immers dat de grafische kaart met de dv 500 een conflict veroorzaak, zonder resultaat verschillende sloten uit geprobeerd met het zelfde resultaat.
  De computer herkend hem wel ik kan premmiere 6.5 normaal opstarten maar als ik wil capturen of een film via de time line wil bekijken slaat de computer vast ik kan dan alleen door de computer te resseten hem weer aan de gang krijgen.
  Bij de pinnacle control worden er drie instellingen aangegeven, Overlay surface,Primary Surface,off.
  Als ik in de hardware cofiguratie de hardwareversnelling tot het eerste streepje terug zet dat verdwijnt de overlay surface, ik heb dan de directx 8.1 funtie uitgeschakeld, die overigens goed werkt, en kan ik wel capturen, maar er verschijnt geen beeld in de monitor van premmiere, wel op een exerne tv monitor.
  Dat is voor het capturen van een aneloog film niet zo,n probleem maar als je digitaal capture dan moet je de monitor van adobe premmiere gebruiken anders kan je niet zien wat je op je harde schijf zet, overigens werkt het bij jou in combinatie met het msi moederboord waarover ik heb geschreven?
 • Op de website van pinnacle kan je na wat zoeken een overzicht vinden van combinaties van moederborden/grafische kaarten e.d. die volgens pinnacle zouden moeten werken. Het is echt heel erg aan te bevelen om een geteste combinatie aan te schaffen, want hiervoor had ik een DC30 en die heb ik dus
 • Ik heb windows 2000 nog niet uitgeprobeerd maar het kan beslist de moeite zijn om het eens na tegaan. Ik weet dat er op de webside van pinnacle een lijst is van moederborden die compt: zijn met de dv 500 kaart, dit zijn over het algemeen oudere boorden maar beter een oud bord dat werkt dan het nieuwste van het nieuwste dat niet werkt.
  Over frustatie,s kan ik je op dit moment alles vertellen ik ben al 6 weken elke dag bezig om het aan de praat te krijgen, ik woon gelukkig niet zo hoog maar op een gegeven moment sta je op het punt om de computer uit het raam te sodemieteren!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  In elk geval bedankt voor de moeite die je heb ondernomen, mocht er nog iets bij je te binnen schieten waarvan je zeg dit kan ook een mogelijkheid zijn om het werkende te krijgen dan hou ik mij vanzelfsprekend aan bevolen.

  Gr Jan.
 • Ik heb een msi kt7 turbo. Dit bord komt niet voor in de lijst van compatible mobo's, maar wekt wel degelijk. Het wil dus niet zeggen dat als je mobo niet op die lijst staat dat het niet werkt. Je weet alleen zeker dat als je een mobo hebt wat op die lijst staat dat het dan (volgens pinaccle) wel werkt.
  In het verleden heb ik alleen problemen gehad onder win98se. De dv500 zou onder dat os moet werken, maar ik heb het niet goed aan de praat gekregen. Ben toen overgestapt op w2k, daar werkte het in 1 keer wel goed. Later overgestapt (met kinkkende knieen) naar XP, ook geen probleem.
  Dat het bij mij zo goed lukt heb jij natuurlijk niet zoveel aan.
  Ik lees in een antwoord van jou dat je de volgende volgorde hebt aangehouden: 1. premiere geinstalleerd, 2. drivers geinstalleerd, 3. kaart geinstalleerd. Dit zou moeten zijn 1. premiere installeren, 2. kaart installeren, 3. drivers installeren. Misschien dat het daar fout is gegaan.
  Advies:
  1.Verwijder alle software en drivers.
  2.Verwijder in apparaatbeheer de hardware (twee stuks) die met de dv500 te maken heeft. de 1394 firewire kun je laten zitten. Dus niet fysiek uit de computer halen, maar in apparaatbeheer verwijderen.
  3.Herstart de computer.
  4.Negeer alle meldingen over nieuwe hardware.
  5.Als het goed is heb je nu in apparaatbeheer twee devices met een uitroepteken. Rechtsklik daarop en kies uitschakelen (beide).
  6. Installeer premiere.
  7.Schakel beide devices die je bij 5 hebt uitgeschakeld weer in
  8.Installeer drivers versie 4.0.

  Hoop voor je dat dit helpt.
 • Jouw probleem is typisch een chipset probleem waarbij de chipset niet onder de goede of helemaal geen driver draait waardoor er allerlij ondersteuning mist of niet goed werkt.

  Heb je al de VIA 4-in-1 drivers geistalleerd voor je mobo?
  En evt andere benodigde mobo drivers?


  http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_detail.php?UID=356%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20&NAME=MS-6590

  Dit is de laatste versie mobo drivers van de msi site, wel ff goed opletten bij dl want je hebt volgens mij niet alle drivers nodig, dat hangt van de uitvoering van je mobo af…..

  Mocht dit niet of nog niet genoeg verbeteren dan zijn de nieuwe Hyperion drivers mogelijk een oplossing, dit is de opvolger van de 4-in-1 driver en [size=24:2452734077]
 • Bedankt voor jullie tips ik heb alle mogelijkheden die jullie hebben aangedragen uitgeprobeerd maar!!!!!!!!!!!!! juist zonder resultaat.
  Ik weet het nu ook niet meer ik denk ook dat er een en ander met de grafischekaart niet in orde is maar ik kan er niet uitkomen wat.
  Ik heb 4x1 inderdaad gedownload niet geholpen.
  Helaas weer een zondag naar de kl ten.
  Maar ik blijf volhouden de computer zal mij niet klein krijgen het verstand op nul en gaan met die banaan.
  Overigens tips zijn nogsteeds welkom.

  Gr Jan
 • Probeer eens een andere goede AGP kaart te lenen voor een test, verwijder de drivers van je oude kaart voor je hem eruit gooit.Gebruik ook de nieuwste drivers voor de vervangende kaart.
 • Hallo fastman,
  Ik heb reeds drie verschillende grafischekaarten van geforche 2 tot en met geforche 4 uitgeprobeerd maar dat heeft ook niet mogen baten.

  Jan
 • Heb het bios al ge-update ?
  DV 500 in andere pc eens testen
  Met zo kaal mogelijke PC testen, in bios hardware uitzetten die niet echt nodig.
 • misschien, heel misschien nog een optie…de DV500 plaatsen in een ander PCI slot? Zelf heb ik er nooit wat aan gehad, maar je weet maar nooit… :o
  Als dit niet werkt leef ik erg met je mee…
 • Ik heb alle pci sloten al gehad, ik heb zels alle andere hardware, zoals de modem een pc tv klaart van pinnacle verwijderd om na te gaan of een va deze hardware bronnen een konflict veroorzaakte.
  Dus!!!!!!! leef maar met me mee.
  Ik heb overigens met de computer leverancier de afspraak gemaakt dat indien het niet werkt ik een ander mobo kan bestellen dat volgens pinnacle compt: is met de dv 500 kaart ik denk er hard over om van dit aanbod gebruik te maken, wat geen garantie geeft dat het dan wel werkt want ik ben er haast van overtuigd dat het met dit mobo ook moet werken maar ja HOE?????????????????

  jAN
 • Blijft inderdaad niet veel meer over, heb je geen andere Processor liggen om een test mee te doen, verdere tips:niet van hetzelfde type
  http://www.adobe.com/support/techdocs/29976.htm

  http://www.dooyoo.co.uk/computers/video_input/pinnacle_systems_dv500/_review/337480/

  http://www.inscriber.com/support/dv500premierenotice.html


  http://www.colinbarrett.com/simplyBB/viewtopic.php?topic=1112&forum=7

  http://www.dv-in.nl/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.