Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe kan ik een stuk van een filmbestand afknippen (DivX4)?

Anoniem
Count Uilesnor
4 antwoorden
 • Ik heb een filmbestand van bijna 700 MB gedownload. Bij het afspelen bleek er iets mis te zijn. Het bestand kan gewoon worden afgespeeld, maar op een gegeven moment komen er allemaal blokjes e.d. op het scherm, valt het geluid weg en slaat de (windows) mediaspeler grote stukken over.

  Avipreview en DivXplayer geven foutmeldingen zodra ik dat stuk probeer af te spelen (maar het begin van het bestand is dus wel in orde).

  Mijn vraag luidt: is het mogelijk een een stuk van het bestand af te 'knippen', zodat ik het goede stuk kan houden en vanaf daar een nieuwe download kan 'resumen'? Dit om downloadtijd te besparen. Welk programma zou hiervoor geschikt zijn?

  Bij voorbaat dank.
 • Dat is vrij complex ad-hoc te realiseren; zou me verbazen indien daar een kant en klare oplossing voor is.
 • Een stuk eraf knippen is geen probleem, is met virtualdub in 2 minuten gedaan.

  Alleen is dat niet de oplossing, ik heb het zelf meerdere malen geprobeerd, wat je ook doet, je krijgt indien je die techniek uitprobeert toch weer een "ïllegal" file, oftwel een beschadigde file die niet af te spelen is.
  Kennelijk gaat er bij het eraan plakken van de tweede download toch iets mis.

  Bij alle video programmas wordt de avi netjes afgesloten en dat wil je nu eigenlijk net niet.

  Je zou het eens kunnen proberen met een hexeditter, deze hakt letterlijk zomaar ergens de file in tweeen.
 • je zou het stuk eraf kunnen knippen en met de tool "divfix" de index kunnen stippen. dan kun je in theorie de download weer herstarten !! dit lukt overigens niet bij alle donwnloaders !! maar het is allicht te proberen !!
  succes :))

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.