Vraag & Antwoord

Videobewerking

help, welke capturekaart?

Anoniem
lancelot
5 antwoorden
 • Na aanschaf van mijn nieuwe pc met een Asus A7V333 mobo, besloot ik mijn 1e stapjes op het gebied van videobewerking te gaan wagen. aangezien ik nog over een analoge cam beschik, de pinnacle dc-10+ aangeschaft. Geinstalleerd volgens het boekje, maar tot twee keer toe mijn mobo stuk. Enfin, viel allemaal onder de garantie, nix aan de hand. echter, de leverancier heeft er nu een nwe Asus mobo ingezet (A7V8X) en daar werkt de dc-10 niet op.
  vraag: welke analoge capturekaart kan ik nu het beste aanschaffen? De software heb ik al. Alvast bedankt.
 • In de prijsklasse van de dc10+ is er niet veel anders (voor zover ik weet) die hardware mjpeg capture doen.
  Er is nog de Matrox Marvel G400, die heeft ook hardware mjpeg maar wordt niet ondersteund in winXP en de driver ontwikkeling daarvan staat nagenoeg stil, dus geen beste keus.

  Dan is er Canopus en Fast en er zijn nog andere Pinnacle kaarten, voor zover ik weet zijn deze allen (flink)duurder dan de dc10+.

  Ik zou sowiezo voor je aanschaf van welke kaart dan ook de website raadplegen voor een compatabiliteits lijst tussen mobo en kaart, de meeste fabriekanten hebben zo'n lijst.
  Houd er rekening mee dat met een relatief nieuwe chipset op een mobo er vaak problemen optreden met capture doordat de driver's nog niet goed zijn uit-ontwikkelt

  Het laatste wat er is wat vrij goed schijnt te werken en niet een rib uit je lijf kost is de Hauppauge WinTV PVR, deze kaart heeft hardware MPEG1/2 capture voor wat betreft de TV beelden en heeft naar ik aanneem ook een video-in voor het aansluiten van een camera of vcr, een video-out heeft ie dacht ik niet.
  Er is ook een lowbudged versie de PVR250 of 350, deze is niet aan te raden, tests van deze kaarten zijn niet al te lovend.

  Je zou anders om de eerste stap te maken kunnen beginnen met een goedkope Wintv kaart zonder hardware compressie zoals de Wintv-primo, je mist dan wel (zoals bij alle tv kaarten) een video-out, terugzetten naar vcr kan dan dus niet.
 • Dank voor je info. Ik heb ondertussen van Pinnacle begrepen dat ik eerst mijn bios moet updaten (indien nodig) en de nieuwste drivers van hun site installeren.
  Ik ga m'n best doen.
  p.s. Een video out is niet echt nodig, ik wil alles op cd branden.
 • Ik werk al heel lang met de dv500 capture kaart van pinnacle ( in samenwerking met het door jou genoemde mobo) die kost wel een paar cent…. ik bedoel euro,s maar dan heb je een uitstekende kaart waarmee je zowel analoog als digitaal kan werken, en uitstekende resultaten mee kunt halen.
  Als je goede resultaten wil bereiken dan is een durdere capturekaart aan bevolen.
  TIP: een snelle hardeschijf 7200 tpm is beslist aan te bevelen.
  Jan
 • Dank voor de informatie. Ik ga het van de week proberen. Kom er nog op terug om een update te geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.