Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video naar DVD (via DC30)

Anoniem
rwilligen
1 antwoord
 • Ik heb een DC30 kaart. Daarmee zet ik mijn video momenteel over naar PC-formaat. Ik wil de videofiles voorlopig bewaren in digitaal formaat om later via Premiere te bewerken. Tenslotte wil ik de bewerkte video wegschrijven naar DVD om uiteindelijk via een DVD player af te spelen op de TV.
  Mijn vraagjes hangen samen met de verschillende stappen en mijn apparatuur.
  Ik heb een zware PC met AMD Athlon 1600 processor, en ik begrijp dat AMD nog wel eens problemen oplevert. Dat klopt met mijn DC30 en zeker met XP. Ook met Win 2000 heb ik stabiliteitsproblemen, mijn kaart wordt meestal niet herkend.
  Daarom heb ik mijn DC30 "teruggezet" in mijn BX-master moederbord systeem met Celeron 433. Dat gaat met Win 2000 uitstekend.
  Ik gebruik de DC30 Capturing programmatuur. Overigens lukt composite video niet, maar super-VHS wel. Ik gebruik nu de truc om de oude Betamax "om te leiden" via mijn super-VHS recorder (input van Betamax via SCART, output via svhs video out plug van svhs-recorder naar mijn DC30 kaart. Audio gaat direct van de Betamax naar de audio in plug van de DC30.
  Ik kan mijn DVD-rewriter (Sony met beide formaten) gemakkelijk wisselen tussen beide machines.
  Nu mijn vragen. Wat is de beste manier om de tijdelijke video-files (het ruwe materiaal dus) op te slaan? Ik gebruik momenteel de standaard van de DC30 (niet square, maar ITU601 of zoiets). De extra ruimte die dat in beslag neemt, neem ik even voor lief. Is dat inderdaad de beste optie?
  Ik heb ook nog een aantal Hi8 opnames, die ik via svhs kan opnemen. Nu heb ik van een collega begrepen, dat het vanuit een digital 8 camera (of recorder) via IEEE 1394 Firewire naar de PC spelen minder signaalverlies oplevert. Welk formaat moet ik dan gebruiken om mijn tijdelijk materiaal op te slaan, en welke programmatuur kan ik daar het best voor gebruiken? Ik maak voor de montage gebruik van Adobe premiere en beschik over de volledige versies 4.1, 5.1 en 6.0 (6.5 komt eraan).
  Welk programma kan ik daarna het best gebruiken om het op DVD weg te schrijven? Ik heb momenteel My DVD daarvoor.
  Het ruwe materiaal zet ik tijdelijk weg met ADL op DVD/RW schijfjes, daarmee zet ik het materiaal ook over tussen beide machines om uren transmissie te vermijden.
  Gaarne advies, ook ten aanzien van instellingen van DC30 en premiere (ik ben nog beginneling met premiere).
  Alvast dank en vriendelijke groet,
  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.