Vraag & Antwoord

Videobewerking

2gb. limit in '98?

Anoniem
rens01
3 antwoorden
 • Ik heb me eraan gewaagd en heb onder '98 een pinnacle studio dc10 kaart geinstalleerd. Na een film te hebben gecaptured, is deze verdeeld in stukken van 2GB. Dit schijnt normaal te zijn in '98.(?) Is er echter een manier om mijn film van 35 min. in zijn geheel te capturen, waardoor deze als èèn geheel blijft om vervolgens op cd weg te branden?
  Rens. :-?
 • Als je de harde schijf omzet naar fat32 indeling kan je tot 4 GB capturen.
  Of upgraden naar XP en de schijf in NTFS indelen (onbeperkte lengte).
  Of capturen met Scenalyzer.
 • Win98 gebruikt het fat32 bestand systeem en dat heeft de beperking van maximaal 4 Gb, en dan is er nog een videobeperking (DMI spec's) die stoppen bij 2 GB.
  Daar is (bijna) niet onderuit te komen…..

  Uiteindelijk zal je dus de gehele movie moetn verkleinen totdat het binnen de 2 GB past en dan kan je er een cd van branden, praktisch gezien betekent dat dus kleiner dan 700 MB.

  Je zult de movie dus moeten comprimeren met een videocompressor, bv divx(kan alleen op pc worden afgespeeld) of VCD(videocd).
  Bij de oude versie studio zit die optie er niet in als export mogelijkheid.
  Wat je kunt doen is de stukken openen in Virtualdub, als je de eerste opent herkent ie als het goed is de structuur en opend automatisch de andere avis er achteraan.
  je kunt dan de film exporteren naar bv dixv.

  Het blijft een beetje behelpen, makelijker is de nieuwe software studio 7 of 8, deze kan rechtstreeks exporteren in en x aantal formaten die zo op cd/dvd kunnen.
  Of je moet overstappen naar win2000/XP je kunt dan het NTFS bestandsysteem inschakelen, je hebt dan geen beperking meer kwa bestandsgrootte

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.