Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

Videobewerking met Adobe Premiere

Ben Jonson
8 antwoorden
 • :lol:

  Ik werk fanatiek met adobe premiere 6.01 en ik bereik er best goede resultaten mee.

  Op dit moment wil ik de films, die ik normaal "terugzet" op digital 8, graag ook op CD-R gaan zetten (en in de toekomst op DVD).

  Kent iemand een geschikt programma dat AVI-files naar Bijv. SVCD kan zetten (zelf denk ik aan Nero 5.5.10), of zijn er betere opties dan SVCD, die nog redelijk bruikbaar zijn voor CD-R.

  Daarnaast wil ik best ervaringen uitwisselen m.b.t. editing met adobe première. Zijn er geschikte sites ??
 • Ja hoor, dat gaat prima met Nero (al denk ik wel dat je een plugin nodig heb):
  http://www.vcdhelp.com/nero.htm

  Als je je ervaringen met Premiere wilt delen met anderen, zijn nieuwsgroepen de aangewezen plaats:
  http://groups.google.com/groups?hl=nl&lr=&ie=UTF-8&group=adobe.premiere.windows
 • :D

  Dank je wel, ik kan weer verder
 • Ik krijg regelmatig met het volgende probleem te maken:

  Als ik een tijd bezig ben met editing (aparte schijf van 60 GB 7200 toeren) en ik sla het werk op, dan loop ik bij de volgende keer openen heel vaak tegen het probleem op, dat ik in mijn project-enster plotseling alle fragmenten zie aangegeven als -1 of andere cijfers. Ook in de tijdlijn is plotseling niets meer terug te vinden, zodat ik compleet opnieuw moet beginnen. Om dit te voorkomen heb ik me nu aangewend om het stuk wat ik heb samengesteld, compleet naar de harde schijf te renderen, maar eigenlijk moet dit toch niet nodig zijn !!??

  Kan iemand me vertellen wat hiervan de oorzaak is en hoe ik dit zou kunnen oplossen. Ik heb het vermoeden, dat het iets met geheugen of iets dergelijks te maken heeft.


  Trouwens; ik laat het project regelmatig opslaan.
 • Voordat je het programma in adobe premmiere afsluit moet je het renderen, het wordt dan naar de hardeschijf gescherven.
  Als je het project weer wilt openen moet je dat doen van af je hardeschijf en niet eerst premmiere openen en dan pas het project.
  Als je het project vanaf de hardeschijf opend dan wordt het geladen zoals je het de laatste keer heb opgeslagen, gerenderd en al.

  Jan
 • [quote:76bac40db7="jarimoan"]Voordat je het programma in adobe premmiere afsluit moet je het renderen, het wordt dan naar de hardeschijf gescherven.
  Als je het project weer wilt openen moet je dat doen van af je hardeschijf en niet eerst premmiere openen en dan pas het project.
  Als je het project vanaf de hardeschijf opend dan wordt het geladen zoals je het de laatste keer heb opgeslagen, gerenderd en al.

  Jan[/quote:76bac40db7]

  Bedankt Jan voor je reactie.

  Als ik je goed begrijp, is het door mij beschreven probleem bekend. Jij zegt dus in feite: rendeer het project (m.a.w. "zorg dat je van het project een preview bestand maakt") Of bedoel je met renderen "Maak een nieuw videobestand van het project"?.
  Het laatste geval zou ik vervelend vinden, omdat ik daardoor moeilijk verfijningen meer kan aanbrengen, immers een "film" waarmee je bezig bent moet meestal toch nog flink bewerkt worden als je er bijv. dagelijks een tijdje aan werkt.

  Wanneer je het eerste bedoelt (alleen een preview-bestand maken), dan is dat beter.

  Is het dus zo, dat het probleem van "totaal andere benamingen maken van de clibs en het wegvegen van de film op de tijdlijn" te maken heeft met het feit, dat ik eerst premiere open en dan pas het project ?????

  Ik hoop dat je me kunt volgen en dat ik iets terughoor
  Hans :roll:
 • Het door jou aangegeven probleem is dat als je Adobe premmiere start premmiere de door jou gecapturede onderdelen (preview files) niet vindt, dan wordt dat aangeduidt met verschillende nummers en staat er bij dat hij de onderdelen niet kan vinden en als premmiere het niet kan vinden dan kan hij het ook niet naar de timeline wegschrijven.
  Je moet zoveel mogelijk wegschrijven naar de zelfde hd, dus ook als je het project renderd.
  Als je het project renderd, en vervolgens bij het opnieuw openen van het project het project opend via de hd dan wordt het project opgestart zoals je het de laatste maal hebt opgeslagen, gerenderd en al.
  Als je hierna het project weer wil veranderen dan moet je het bij het afsluiten weer opnieuw renderen.
  Het is allemaal wat omslachtig maar het geef wel de garantie dat je werk wat je heb gedaan niet voor niets is geweest.
  Via Adobe premmiere edit/scratch Disk and divice/control/Preferences, kan je via select folder de gewenste hd aangeven die je wil neem de snelste hd aan te bevelen is een nieuwe map aan te maken met b.v. video opnamen en alles wordt automatisch daar de gewenste hd geschreven, dan heeft premmiere geen enkele moeite de gevraagde gegevens te herkennnen.

  Ik hoop dat het hiermee wel lukt.

  Jan
 • [quote:cb901f7fea="Ben Jonson"]Ja hoor, dat gaat prima met Nero (al denk ik wel dat je een plugin nodig heb):
  http://www.vcdhelp.com/nero.htm

  Als je je ervaringen met Premiere wilt delen met anderen, zijn nieuwsgroepen de aangewezen plaats:
  http://groups.google.com/groups?hl=nl&lr;=&ie;=UTF-8&group;=adobe.premiere.windows[/quote:cb901f7fea]

  Ben,

  Stel ik bewerk mijn Film via TMPGenc, eindresultaat SVCD(mpeg2) en ik wil hem dit mpeg2 filmpje daarna middels Nero 5.5 als SVCD op een CD zetten. Kan ik deze film dan gewoon rechtstreeks op de CD branden of moet het toch in Nero via de instelling "VCD of (met plugin) SVCD"?
  Met andere woorden: Moet Nero nog een speciale bewerking op het filmpje loslaten; het is toch al in Mpeg2 ?????

  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.