Vraag & Antwoord

Videobewerking

video op website

Anoniem
Gerben2
2 antwoorden
 • op www.hsvtiel.nl/test.htm staat een videofilmpje (645 kb) maar het probleem is dat het beeld niet goed 'afspeelt'
  Op de lokale pc speelt het bestandje normaal en goed af.
  Weet iemand raad. heb het filmpje niet zelf gemaakt en heb van deze materie geen kaas gegegeten maar misschien dat iemand ons op weg kan helpen.

  gr e.
 • Er kunnen 3 dingen aan de hand zijn, of de bandbreedte van de server is niet voldoende wat gezien de datarate van het filmpje niet ondenkbaar is, deze is nl 170 Kbs.(= ruim 3x analoog modem)

  Of het probleem zit 'm in het feit dat het filmpje "true-streaming" is icm bovenstaand probleem ,en dus niet eerst door de browser wordt gedownload.
  Dit kun je veranderen door het filmpje opnieuw te coderen en (zeg ik zo ff uit mijn hoofd) met de instelling dat het filmpje voor "download en play" is of alleen voor "download(local play)" ipv voor "internet-play" alleen.
  Dat betekend dan ook dat mensen het filmpje vrij eenvoudig kunnen downloaden wat je zou kunnen voorkomen door de waarde "Show Controls" in je webpage op "false" te zetten.
  Indien je dan ook nog het gebruik van de rechtermuisknop deactiveert in je webpagina(vraag me niet hoe dat moet, weet ik niet) dan wordt het voor de gemiddelde surfer al vrij lastig om het filmpje te saven op hd.


  Het filmpje zelf kan ook nog voor rottigheid zorgen, ik heb het net even op mijn eigen website gezet en heb daar vandaan hetzelfde probleem wat mij doet vermoeden dat de manco in het filmpje zit.
  Hoe heb je het filmpje gemaakt?
  Het is vooral als je niet echt precies weet wat te doen aan te raden om 1 van de standaart templates van windows media encoder te gebruiken in plaats van te proberen alle instellingen zelf te maken.
  Ik vind de datarate van 170 Kbs nogal aan de forse kant gezien de resolutie en kwaliteit van het filmpje.
  Normaal gesproken past een dergelijke resolutie en kwaliteit in een 56 Kbs bestandje.

  Mocht je dit nou niet lukken dan raad ik je aan om eens te beginnen met een wat beter stukje video te importeren op de pc, dwz: een stukje waarbij de camera goed stil wordt gehouden.
  Camera bibber en beweging zorgt ervoor dat om het filmpje strak te coderen je enorm hoge datarates nodig hebt en zelfs dan nog wordt het niet echt strak.
  Dat voorkom je door de camera goed stil te houden, niet te ver in te zoomen, een steadyshot gebruiken als je die op je cam hebt.
  Mocht het materiaal van onschatbare waarde zijn ( :wink: , ik denk van jiet maar goed…) dan kun je het programma Steadyhand van Dynapel proberen.
  Dit proggie weet vrij effectief de ergste bibbers en schokken uit de video te halen waardoor deze meestal beter te coderen is naar webvideo.
  http://www.dynapel.com/private/sh_overview.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.