Vraag & Antwoord

Videobewerking

probleem capturen analoog Editon DV500

Anoniem
snabie
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb nu zo'n 3 maanden de Pinnnacle Edition DV500 in mijn bezit. Nu wilde ik mijn oude VHS videobanden omzetten naar DVD. Bij de aansluiting krijg ik via de ingang Y/C (composiet tulpaansluiting) geen analoog signaal binnen. Dus mijn opzet is aan de ene kant een VHS videorecorder met scarts uitgang. Via een scarts adapter (VM-…) naar composiet tulpaansluiting. In de spelersmanagement heb ik de ingang op het de juiste poort gezet namelijk Y/C maar deze vertoont geen signaal als ik via F6 de logging tool opstart. Ik weet zeker dat het een signaal uit geeft want op een tv aangesloten heb ik wel beeld… Wat is er hier aan de hand en hoe is dit op te lossen?

  Volgende vraag die hier mee samenhangt: Als ik het analoge beeld (VHS) via de S-video ingang probeer te capturen lukt mij dat wel maar enkel en alleen in zwart-wit. Hoe kan dit opgelost worden?

  Groet,

  Saheed Nabie :wink:
 • Als de mogelijkheid bestaat, is het beste om via je video recorder met tulpstekkers naar je bleubox te werken.
  Als je met een scart adapter werk moet opletten of het een scart uitgang is, dat wil nog wel eens verschillen.
  Ook moet je de instellingen tijdens het capturen (recht boven aan de capture setting zit een 3 hoekje daar moet je op drukken naar settings gaan en vervolgens de instelling composite instellen daarna op aply en op oke drukken en je compostie instelling is gereed) composite gebruiken.
  Als je met een s.video kabel werkt en ook met de scart adapter geldt uiteraard het zelfde, dat je aleen zwart wit beelden door krijgt heeft mogelijk te maken dat je s.video kabel of je scart adapter kapot is als een van de pootje los zit kan dat de oorzaak zijn.
  TIP: s.video geeft alleen maar beelden door en geen audio, de audio kabel moet je appart op de bleubox aansluiten.

  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.