Vraag & Antwoord

Videobewerking

Nieuwe capturekaart of zo houden?

Anoniem
stelf01
4 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  ik wil graag enkele oude videobanden digitaliseren. Nou zit er op mijn videokaart (een geforce 4 mx 460) een video-in aansluiting. Ik heb deze al gebruikt en ben in staat beelden te capturen. Ik vind de kwaliteit echter niet denderend (alle instellingen in de capture software zijn goed). De videorecorder is btw drie maanden geleden aangeschaft, en deze is goed.

  Nou is mijn vraag: is de video-in aansluiting van mijn video kaart van goede kwaliteit, of zou ik met een los kaartje betere resultaten halen? Met een los kaartje bedoel ik een tv-kaart oid met een video-in aansluiting? Heeft iemand hier ervaring mee?

  alvast bedankt!
 • Ik heb zowel een tv card als een video capture card in mijn pc hangen allebei van pinnacle, ik moet uit eigen ervaring zeggen dat de capture card zijn werk beter doet dan de tv card (bij mijn capture card lopen beeld en geluid synchtoon en bij mijn tv card niet) wel is de caoture card een stuk duurder, maar daar heb je volgens mij dan wel een betere produkt voor. :wink: :wink:
 • Een capturekaart is altijd beter, maar als je zoals jij dat wil via je videorecorder films op je hardeschijf wil zetten, zal je een analoogcapturekaart moeten nemen.
  Via een videokaart of een tv kaart beelden binnen halen op je computer is allemaal knoeiwerk geeft alleen maar enorm veel kwaliteit verlies en ergenis.
  Je schrijf zelf al dat het oude videobanden zijn, dan zal de kwaliteit er beslist niet beter op worden.
  Geloof mij maar, als je werkelijk kwaliteit en plezier van je films wilt hebben naam een capturekaart.
 • Bedankt voor de reacties!

  Kunnen jullie mij misschien nog een bepaalde kaart adviseren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.