Vraag & Antwoord

Videobewerking

van tv naar pc en weer terug

Anoniem
rwilligen
9 antwoorden
 • Hi, ik ga een nieuwe PC komen en dan mijn video's op CD zetten. Ik heb dr inmiddels wat over gelezen en ik ga een simpel capturekaartje kopen. Ik koop namelijk ook nog een videokaart met tv-out.

  Wat ik heb gehoord is dit: dat als je mpg/avi oid afspeeld via tv-out zie je op je tv alleen zwart beeld en op je vga zie je wel goed beeld, omdat het beeld wordt doorgestuurd naar je tv maar overlays niet. nou weet ik niet wat overlays zijn, maar klopt dit en is dr wat aan te doen?

  Dan een andere vraag: sommige van mijn video's zijn beveiligd met macrovision. is daar nog wat aan te doen?

  Hoe lang zal dit proces per video ongeveer duren met een moderne PC? (Pent 4 2500, 512 MB DDR)?

  Laatste vraag, wat is een leuk programma dat als videorecorder werkt op je pc?

  Dit is eigenlijk het laatste wat ik nog wil weten voor ik mijn pc koop, dus alle hulp is meer dan welkom! :)
 • Ik gebruik hiervoor pinnacle studio (pinnaclesys.com), dit programma zit standaard bij de capture card wat ik toen gekocht heb, ik ben hier dik tevreden over, wel opletten dat je bij gebruik van videorecorder wel een video capture card met analoge ingang gebruikt, anders heb je er waarschijnlijk nog niets aan tenzij je een videorecorder met digitale uitgangen hebt.

  Ik zelf werk met een Athlon XP 1700 1,5 Gig SDram, voor het capturen ben je gewoon de tijdsduur van de film kwijt, voor het omrekenen van
  AVI naar Mpeg video cd formaat ben ik ongeveer 2 uur kwijt voor anderhalf uur filmmateriaal, dit laatste zal in jouw geval sneller gaan.

  Voor 1,5 uur filmmateriaal ben je ongeveer 13 Gig op de harde schijf kwijt (AVI) en voor 1,5 uur Mpeg video cd formaat moet je op ongeveer 900 MB rekenen, wel een 7200 rpm hd gebruiken van voldoende grootte (b.v. 60 Gig)en de videofragmenten op een gescheiden hd opslaan van de programma's voor het beste videoresultaat.

  Voor wat betreft beveiligde vieo's, gewoon een keer proberen en je weet het.

  Succes ermee. :wink: :wink:
 • ah bedankt!! :) dat pinnacle studio werkt ook als 'videorecorder' dus? Ik ben iig van plan de Pinnacle studio PC TV Rave te kopen, 55 euro…

  En verders geen ervaringen met avi/mpeg via de tv-out naar de tv sturen?
 • Ik ben bang dat je van een koude kermis thuis komt, ik heb zowel een tv card als een video capture card in m'n pc hangen, allebei van Pinnacle, ik heb met het capturen met de tv card niet zulke goede ervaringen, het geluid en beeld gaan niet synchroon, met m'n capture card gaat dit werkje stukken beter, hij is wel een stuk duurder.

  Ik werk overigens met Windows XP, met windows ME heb ik het capturen een keer geprobeerd, BAGGER.
 • [Met de PCTV pro kun je prima capturen in de formaten vcd svcd dvd en nog wat tussen maten.Wel met de niet vrije versie van de software 5.1Moet er wel bij zeggen dat ik wel eens om mij heen sla om dat er weer eens iets niet goed gaat.Maar het komt altijd weer goed.Als er op een videoband uit de videotheekl een beveiliging opzit, dan kan ik je vertellen dat ze wel tekopieren zijn.Deze band was afgeschreven , kon je dus kopen, zo ….
 • Met tv vision van Pinnacle?
 • [ Jazeker, met de betaalde versie van de softwate 5.1/quote][quote:fdf9eefe3c][/quote:fdf9eefe3c]
 • In ieder geval bedankt.
 • Sorry, m'n gehegenconfiguratie is 650 MB en geen 1,5 Gig, foutje. :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.