Vraag & Antwoord

Videobewerking

witbalans instellen

Anoniem
vxvk
2 antwoorden
  • Ik heb net deze vraag onder een andere forumonderdeel gesteld, maar hier komt hij nog eens. Ik heb intussen ook op het forum gezocht of er soms meer over gezegd is, maar ook dat heb ik niet gevonden. Wie kan mij nog helpen?
    Ik ben al een tijdje bezig om super8-filmpjes naar DVD te schrijven. De snelheid, plaatsing van de camera, focus e.d. lukt nu wel, maar ik heb alleen nog steeds problemen met het instellen van de kleur. Alles heeft een beetje een roodzweem. Ik heb al geprobeerd om de witbalans in te stellen met het licht van de projector op wit papier, met het licht van de projector op het scherm waarop ik projecteer. Ik heb al een gewone lamp, een schijnwerper en uiteindelijk ook een filmzon gebruikt, zowel direct als indirect op het scherm, maar natuurlijk is het ene iets beter dan het andere, maar echt mooi is het niet. Ik heb natuurlijk ook de andere instelingen als fine, auto, cloud en halogeen geprobeerd, maar ook hier zijn de kleuren veel te rood of te geel of soms ook te blauw. Wie kan mij nog raad geven. Kan ik bijvoorbeeld met software iets doen?
    Bedankt, Gerda
  • Dag VXVK,

    Het is in principe erg simpel. Kijk op een monitor wat je doet, maar dat doe je denk ik al? En als het te rood wordt, dan ga je witten op een stuk roze papier. Op deze manier " beduvel" je je witbalans.

    Groet, Ivonne

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.