Vraag & Antwoord

Videobewerking

Je scherm opnemen

Anoniem
igg
5 antwoorden
 • Ik zou graag wat ik op mn monitor zie, opnemen (eerst naar vhs, dan terug capturen naar mn pc) (bijvoorbeeld een spelletje). Nu heb ik een Asus v6600 deluxe en een pinaccle dc10+ kaart, maar als ik het goed heb, gaat via tv-out (van v6600) naar mn tv alleen, als ik een filmpie afdraai. Dus kan ik mn tv-out van die pinaccle kaart niet gebruiken daarvoor?

  gr Marco
 • Dat kan met camtasia. Voor het opnemen van het geluid moet je wel de uitgang van je geluidskaart koppelen aan de ingang van je geluiskaart.
 • mmm, ziet er leuk uit ja, maar als ik een spel draai, en tegelijkertijd dat beeld capture is dat niet erg veel gevraagd van mn pc is dan mijn vraag…..daarom zou ik liever het "capturen" over laten aan mn videorecorder.

  Edit: ok, geprobeerd, mijn resolutie is 1024x768…mijn monitor (oud bakkie ) kan nix anders aan. Als ik mn spel speel en zet m aan, houd ik nog maar 1 fps over….das wel erg weinig (of ik moet in dat progjehet te capturen beeld kunnen instellen…). Ik laat het liever door n extern apparaat doen, dan wordt mn comp nie zo belast (hij kan t gewoon nie aan)
 • Met de dc10 zal het je niet lukken, die kan gewoon niets met desktops, die kan uitsluitend van 1 van video-ingangen capturen.

  De video-out van je videokaart gebruiken gaat op voorwaarde dat deze als tweede monitor is in te stellen, dus als een volledig functionele shared desktop.
  De tweede desktop moet dus ook directx kunnen weergeven.

  Het moet wel kunnen want zo doen videogame fabrikanten het ook als ze een demomovie maken maar wat voor videokaart ze daar voor gebruiken weet ik niet.

  Als het niet lukt is het wellicht een idee om de rgb monitor kabel te splitten en 1 deel te converteren naar composiet mbv van zo'n converterkastje van trust (heet televiewer oid)
 • Je kan volgens mij gewoon je video aan je computer hangen, als je teminste een composiet input heb op je video-recorder (meestal een tulp/rca/cinch stekkertje (is 3 keer hetzelfde woord voor het zelfde stekkertje)) en een audio input (eventueel stereo).

  Uiteindelijk monteer je alles toch weer af op een lage kwaliteit, dus dat kleine stukje generatie verlies maakt ook niet uit.

  Zelf heb ik overigens mijn computer op de input en output van mijn recorder hangen en dit geheel via een scart naar mijn T.V. doorgeprikt. Hierdoor kan ik DVD kijken, T.V. en video capturen, previewen en wegschrijven van gemonteerd materiaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.