Vraag & Antwoord

Videobewerking

vcd of dvd

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Ik heb een HP dvd-brander en daar kan ik kiezen tussen dvd en vcd. Wat is het verschil daartussen? Gerda
 • Als je als DVD brandt kan je een dvd kopieren met behoudt van menu´s etc etc en dus speelfilms afspelen in je dvd-stand alone spler. Als je als VCD (Video CD) brandt, zet je de .VOB bestanden om in MPEG (gecomprimeerd) en moet je DVD speler VCD ondersteunen, indien de ruimte voldoende is, altijd branden als DVD dus….Mocht een film meer dan 4,7 Gig zijn ondanks het strippen van alle overbodige dingen van de originele DVD, kan je altijd nog branden als svcd of vcd.
 • Dvd is dvd en vcd is video[b:a1e78f5a05]CD[/b:a1e78f5a05]
 • dvd= mpeg2 in hoge kwaliteit en resolutie
  vcd=mpeg1 in lage kwaliteit en resolutie(ong. vhs kwaliteit)
 • Het kwaliteitsverschil tussen DVD en VCD is echt zichtbaar.

  Zelfs met de beste MPEG1-encoder is de kwaliteit iets slechter als VHS. Dat zie je aan artefacten rond kontrastrijke beelden, zoals titels en lichten bij avond.

  Als je toch een DVD-brander hebt, ga dan inderdaad voor DVD-kwaliteit. Een VCD kun je met elke CD-brander maken.

  Overigens kan een VCD ook een introductiefilmpje en menu's bevatten. Hangt af van de programmatuur die je gebruikt om je VCD te maken.

  Wim.
 • Als ik converteer naar mpeg2, krijg ik een bestand met *.mpg. Kan ik dat dan gewoon op een dvd schrijven en kan die dvd dan direct gelezen worden in een gewone dvd-speler of moet er nog iets meer geconverteerd of toegevoegd worden? Bedankt voor jullie adviezen. Ik leer zo een heleboel. Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.