Vraag & Antwoord

Videobewerking

Wat is de beste oplossing

Anoniem
jarimoan
8 antwoorden
 • Vraagje, ik heb in mijn thuisnetwerk mijn eigen desktop met WinXp Pro (AMD 950, RAM 512, zo'n 200 Gb opslag totaal (4HD), een G400 Matrox millenium, een Firewire kaart en een Philips Seismic Edge en Terratec EWX 24/96) en als software Adobe Premiere 6 en Vegas Video 3. Ik heb een digitale camera (Sony Cybershot DSC-P1) en een analoge Sony Videocamera.
  Mijn vraag is nu wat de beste oplossing is voor het omzetten/bewerken voor de analoge video materialen. Wat heb ik extra nodig om dat vlot en goed te kunnen doen?
 • Het beste is vaak ook erg duur…… op dit gebied begint het qua prijs met b.v. 'tv-kaarten' voorzien van een analoge video-ingang. Voor de bewerking van het zo binnen gehaalde video-materiaal is Adobe's Premiere dat je reeds bezit zeker niet slecht!
 • Voor het binnenhalen van analoge video zou ik de z.g. TV kaarten willen ontraden.
  Veel beter werken de speciale videobewerkingskaarten zoals b.v. de Pinnacle DC10of DC30+. (analoog)(2e hands regelmatig in de aanbieding)
  Wil je echter een beetje meer in de toekomst en uiteindelijk overstappen op digitaal dan valt het te overwegen om een capturekaart te kiezen die zowel analoog als digitaal aankan.
 • Welke capturekaart dan? De Pinnacle DV plus? Of hele dure kaarten a la DV 500 of Matrox RT . . ??
 • Ik meen dat de DC30 een firewire aansluiting had. Om te beginnen kun je ook een DC10 nemen (analoog) en een firewire kaartje. Als je al niet een firewire aansluiting in je computer hebt.
 • Ik werk al heel lang in volle tevredenheid met de dv 500 van pinnacle, deze kaart is niet goedkoop maar uitstekend te gebruiken voor zowel analoog als digitaal.
  Met adobe premmiere en hollywood fx copper dat er gratis bij geleverd wordt maak je de mooiste films.

  Tip als je tot koop van deze kaart over mocht gaan, informeert dan eerst bij Pinnacle of je mobo comp: met deze capturekaart.
 • Volgens mijn weten kun je, gezien het feit dat je een firewire kaart hebt, ook een zogenaamde break-in/break-out box gebruiken om analoge video te bewerken. Wat dit kost weet ik niet, maar het betekent in ieder geval dat je niet een extra kaart er in hoeft te plaatsen.
 • De DC30+ heeft geen firewire aansluiting.

  Een break-out box is NIET hetzelfde als een analoge aansluiting, het is slechts een kastje die verbonden is met de in-en uitgangen van je je kaart en heeft zelf ook weer die in- en uitgangen.
  Het kastje plaats je op een makkelijk bereikbare plaats zodat je de bijv. de camera makkelijk kunt aansluiten zonder onder je bureau in donker naar de aansluit entrees te zoeken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.