Vraag & Antwoord

Videobewerking

Opgenomen VHS-video (van videorecorder) bewerken

Anoniem
drupke
3 antwoorden
 • In mijn PC bevindt zich een Studio DC10+ videocapture-kaart waarmee ik de opgenomen videofilms van mijn Hi8 camera met mijn PC kan digitaliseren en bewerken. Stel dat ik echter één van mijn opgenomen VHS-video’s, opgenomen met mijn VHS-videorecorder wil bewerken:
  1) Kan ik het uitgangssignaal van de VHS-videorecorder (Scartkabel met verloopstekker, of antenne-uitgang) dan aansluiten op de video-ingang van mijn Studio DC-10+ kaart, en zo het videosignaal opnemen (digitaliseren) op mijn harde schijf om het daar later te bewerken?
  2) Zou dit eventueel (als mijn VHS-videorecorder dit heeft) ook met de S-Video aansluiting kunnen gebeuren?
  3) Indien het bovenstaande niet mogelijk is, moet ik dan een tv-uitbreidingskaart in mijn PC zetten om het VHS-signaal op te nemen in mijn PC?
  4) Kan ik het huidige videobewerkingsprogramma Studio DC 10plus V.1.06, dan gebruiken om de opgenomen video te bewerken?
 • Ja dat is mogelijk je HI8 camera werkt bij het afspelen inprincipe het zelfde als je videorecorder. Je kunt inderdaad van af je videorecorder met een skartkabel en wat verloopdtekkers naar je dc 10 videocapturekaart gaan. Antenne uitgang is volgens mij niet mogelijk omdat de dc 10 niet over een antenne ingang beschikt. Je kunt ook met een s-Vhs kabel werken maar dan moet je het geluid apart naar je dc 10 kaart sturen een s-vhs kabel geeft namelijk geen geluid door. Je kunt ook in de tegenovergesteld volgorde werken zodat je de bewerkte film weer op een videoband kunt zetten. Dit natuurlijk enkel en alleen maar als je dc 10 kaart over tulpaansluitingen en s-VHS aansluiting beschikt.
 • Yep…gewoon zo'n ding als hieronder gebruiken:

  [img:3e42f80848]http://www.finim.com/images/video/scartadapter_250.jpg[/img:3e42f80848]

  Maar meestal is de S-Video output op die dingen zwart-wit en/of vervormd. Of dat aan de adapter ligt, of dat de video SCART uitgang niet compatible is met S-Video weet ik niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.