Vraag & Antwoord

Videobewerking

mpeg naar svcd, hoe te branden

Anoniem
None
12 antwoorden
 • eerder deze week heb ik een vraag gesteld over het branden van divx files op svcd. naar aanleiding van jullie tips heb ik tnpgenc gebruikt om de divx file om te zetten naar mpg.
  als ik dan vervolgens bijvoorbeeld pinnacle moviemaker gebruik om de svcd te branden gaat het programma weer aan de slag met de mpg om het bestand te converteren. ben ik nu gek als ik ervan uitga dat tnpgenc dit net gedaan heeft??
  kan zo'n mpg bestand nu wel of niet meteen gebrand worden en welke software adviseren jullie?
  dank voor de reacties
  gr ad koch
 • Heb je echt S-vcd nodig?

  Maar goed. Ik snap je probleem

  Er zijn namelijk verschillende soorten MPEG's
  MPEG-1 (voor VCD)
  MPEG-2 (voor S-VCD)

  Je snapt m misschien al. Jij hebt een MPEG-1 file
  tijdens 't converteren van je DivX file heb je de instellingen in TMPGEnc waarschijnlijk laten staan op de instellingen voor VCD (MPEG-1).
  Je kan ook gedacht hebben: Wat gaat dat MPEG-2 converten langzaam!!!!! Vandaar dat je misschien gekozen hebt voor MPEG-1.
  Als je een DivX/XviD/ander Avi bestand wilt converteren naar MPEG-2 kan dit wel 3 to 6 keer zolang duren als het converteren naar een MPEG-1 file. Ik raad MPEG-2 (als je het niet echt nodig hebt) daarom ook af. 6 van de 10 standalone dvdspelers kunnen ook geen Super Video CD afspelen.

  Je kunt een aantal dingen doen als je toch perse MPEG-2 (svcd) wilt:
  - Divx opnieuw converteren maar dan als MPEG-2
  - (wat nu sneller gaat) je MPEG-1 omzetten naar MPEG-2
  dit beide met TMPGEnc

  Je kunt ook een risico nemen door niet meer te converteren.

  Je gebruikt dan NERO BURNING ROM + MPEG-2 plugin
  Je start NERO, kiest in het 'nieuwe compilatiescherm' aan de linkerzijde Super VCD, kiest OK, sleept vanuit het rechtervenster je MPEG-1 file in het het lege linker venster, kiest 'iets met DOORGAAN' bij de waarschuwing van het overslepen, en brand 'm alsnog als een Super VCD.

  Wat ie dan eigelijk doet is er SVCD van maken terwijl t eigenlijk nog VCD is. SNAP JE M NOG?

  't enigste wat je dan nog hoeft te doen is m te branden, maar let op!: zoals ik al eerder zei, is t een beetje een risico. Als je m op deze manier brand kun je een aantal lege schijfjes laten mislukken.

  succes!
  HP
 • hartelijk dank voor de uitvoerige uitlag. rest mij nog 1 vraag. als ik een mpg bestnad heb, hoe kan ik dan zien of het 1 of 2 is? er moet toch een eenvoudige manier zijn om dat te kunnen nagaan….
  gr ad koch
 • je kunt t al aan de grote zien

  een filmbestand MPEG-1 van ongeveer een uur is 650 MB
  een filmbestand MPEG-2 van ongeveer een uur is 1500 MB

  snapt u?

  succes
  HP
 • hullup, die van mij zit ertussenin!! 300 mb 15 minuten… dus toch een mpeg 2.
  gr ad
 • inderdaad

  dan zou je m toch gewoon moeten kunnen branden als svcd?
 • toch nog maar eens geproberd om het betsand op een andere manier te branden. met pinnacle studio wordt de file inderdaad als mpg 2 gezien en meteen als zodanig gebrand. over enkele minutjes zal mijn eerste svcd dus uit mijn pc rollen. ben reuze benieuwd naar de kwaliteit.
  gr ad
 • toch nog maar eens geproberd om het bestand op een andere manier te branden. met pinnacle studio wordt de file inderdaad als mpg 2 gezien en meteen als zodanig gebrand. over enkele minutjes zal mijn eerste svcd dus uit mijn pc rollen. ben reuze benieuwd naar de kwaliteit.
  gr ad
 • laat t me inderdaad even weten aub

  richardligthart@hotmail.com

  u heeft geen MSN Messenger zag ik al

  groetjes
  HP
 • :D wat ik in ieder geval al zeker weet is dat de kwalitiet van geripte waltdisney dvd's (tekenfilms voor de kids) die ik op svcd heb gebrand uitstekend is. de kleuren zijn iets minder fel maar zonder meer goed.
  voor een paar kwartjes een heel goed alternatief voor de kwalitatief matige videos.
  ik moet e reerlijkheidshalve bij vertellen dat een en ander op een normale (wat oudere) ktv wordt bekeken. ik kan me voorstellen dat de verschillen groter worden naarmate de kwaliteit van het beeldscherm beter wordt.
  de svcd divx file is helaas niet af te spelen. mogelijk omdat ie op een wat oudere cd-rw geschreven is? ik ga nog wat experimenteren en laat het je weten
  gr ad
 • Divx zal inderdaad niet werken, tenminste er zijn er pas sinds kort een aantal spelers voor

  is VCD niet wat makkelijker hiervoor

  met DVDx 2.2 (op te zoeken via www.google.nl) die je moet downloaden.
  Kun je simpel, gratis en snel een DVD film omzetten naar (S)VCD

  probeer dat ook eens, gaat een stuk sneller

  succes
  HP
 • waneer het gaat om het omzetten van dvd naar svcd dan ga ik scht voor instnantcopy van pinnacle (via kaaza "verkrijgbaar). het mooie van deze software is dat ie na het omzetten van de bestanden (doe ik snel en effiecient met smartripper) de boel converteert en meteen op cd brandt!
  kwa snelheid doet het niet onder voor dvdx2.2.
  ik ben ongeveer 3 uur kwijt voor rippen, omzetten en branden.helaas kan ik met deze software de met tmpgenc van divx naar mpeg2 omgezette (ook via kaaza) bestanden niet branden. voorlasnog lukt dat ook niet met nero!
  grr ad

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.