Vraag & Antwoord

Videobewerking

TMPGenc herkent AVI-bestand van Adobe premiere 6.5 niet

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb een AVI-film samengesteld en met adobe premiere 6.5 naar "movie" geconverteerd.
  Nu wou ik dit formaat middels TMPGenc gaan converteren naar SVCD, maar TMPGenc 2.5 herkent het avi-formaat niet ("unsupported").

  Wie kan mij aan een oplossing helpen?

  PS:
  Nero herkent het formaat WEL, dus ik weet niet wat er fout zit; het moet in TMPGenc zitten
 • Welk type avi is het?
 • :( Ik weet niet welk type AVI het is; ik weet ook niet hoe ik dat kan bepalen. Ik kan het bestand wel afdraaien via de mediaplayer van Windows en ook in Nero kan ik hem binnenhalen voor het verwerken naar VCD of SVCD.
 • Je schreef dat je de avi met 'Premiere' hebt gemaakt; hierin (in 'Premiere') moet je aangegeven hebben welk type avi het is/moest worden.

  Misschien is het ook handig om de in 'Premiere' ingebouwde mpeg2-encoder toe te passen i.p.v. een extra stap naar 'Tmpgenc' te maken.
 • Ik heb nu gevonden, dat ik via Premiere 6.5 inderdaad een andere AVI-code moet gebruiken, maar nu heb ik een ander probleem: Via TMPGenc kan ik met de feerware geen svcd bestanden converteren omdat ik dan de betaalde "plus"-versie moet kopen. Heeft iemand andere ideeën?

  In premiere 6.5. kan ik nergens een instelling vinden om te converteren naar MPEG-2. Weet iemand hier mogelijk meer van?
 • Waarom krijg ik tijdens het capturen een stotterend geluid met premiere 6.5. Kan het geheugen de datastroom niet aan ?????
 • M.b.v. 'Premiere 6.5' een voor svcd geschikte mpeg2 file maken doe je zo: (kies achtereenvolgens)

  - File
  - Export Timeline
  - Adobe Mpeg Encoder
  - (Mpeg Stream) Svcd
 • [quote:64035b9f5e="Jaap H"]M.b.v. 'Premiere 6.5' een voor svcd geschikte mpeg2 file maken doe je zo: (kies achtereenvolgens)

  - File
  - Export Timeline
  - Adobe Mpeg Encoder
  - (Mpeg Stream) Svcd[/quote:64035b9f5e]

  Bedankt, hier kan ik mee verder. Heb je misschien enigszins zicht of er verschil in kwaliteit bestaat tussen de mpg2 bestanden van Adobe t.o.v. Nero 5.5.10?
 • Er zal allicht verschil kunnen bestaan tussen genoemde encoders; maak een test opname met beide om te kunnen vergelijken, kies hiervoor beeldmateriaal met veel detail en beweging.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.