Vraag & Antwoord

Videobewerking

Nero herkent 870MB CD niet

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik wil graag een film van 804Mb copieren van mijn HD via Nero naar een CDR van 870MB.

  Probleem is dat Nero zegt dat er niet genoeg plaats op het medium is.

  Hoe los ik dit op?
 • 870 MB is een beetje een vreemd formaat CD-R maar goed. Heb je de overburning ingeschakeld in Nero en ook de maximale tijd goed ingesteld? Daarnaast; ondersteund je brander het ook? Hetvolgende komt rechtstreeks uit de handleiding van Nero:

  12.6.1.4 Is het altijd mogelijk om overbranden toe te passen?
  Nee
  U kunt alleen overbranden op cd's toepassen in de modus disc-at-once. In de modus track-at-once is het niet mogelijk om de opgegeven capaciteit van de lege cd te overschrijden. Bovendien kunnen sommige recorders geen overbranden uitvoeren. Met behulp van Nero kunt u gemakkelijk nagaan of uw recorder overbranden kan uitvoeren:

  § Selecteer de opdracht Recorder kiezen in het menu Recorder en selecteer uw recorder in de lijst. In de sectie Recorderinformatie wordt aangegeven of de recorder overbranden ondersteunt.

  12.6.1.5 Overbranden op een cd toepassen
  1. Ga eerst na of de recorder overbranden kan toepassen. Selecteer de opdracht Recorder kiezen in het menu Recorder en selecteer uw recorder in de lijst. In de sectie Recorderinformatie wordt aangegeven of de recorder overbranden ondersteunt. 2. Schakel de overbrandoptie in Nero in. Selecteer Voorkeuren in het menu Bestand en klik vervolgens op het tabblad Expertfuncties. Schakel het selectievakje waarmee overbranden mogelijk wordt gemaakt in en geef de maximale cd-lengte op. In theorie kunt u elke willekeurige grootte met een maximum van 99 minuten en 59 seconden kiezen. In eerste instantie dient u een lengte van 2 minuten meer dan de opgegeven capaciteit in te voeren. Als er aan het einde van de simulatie of het brandproces SCSI-/ATAPI-fouten optreden, wordt het aanbevolen om de maximale overbrandcapaciteit te verlagen of een ander merk cd te gebruiken. Als er geen fouten optreden, kunt u de overbrandcapaciteit geleidelijk opvoeren. 3. Klik op OK om de wijziging te bevestigen en het dialoogvenster te sluiten. Deze instelling heeft het volgende effect op het brandproces: Als de hoeveelheid data die moet worden gebrand groter is dan de normale capaciteit van de lege cd, maar kleiner dan de maximale overbrandcapaciteit, wordt u aan het begin van het brandproces gevraagd of u echt wilt overbranden. Als u deze vraag bevestigend beantwoordt, wordt het brandproces gestart. Als u ontkennend antwoordt, wordt het brandproces geannuleerd, omdat er niet voldoende ruimte op de doel-cd beschikbaar is.
 • misschien nieuwe firmware…
 • Bedankt vor dit uitgebreide antwoord.

  Ik denk dat ik het al weet. Mijn firmware is altijd 100% up to date (als er ergens een update uitkomt heb ik het eerder in huis dan menig andere freak :lol: )

  Het probleem is een errortje in Nero denk ik. Ik heb de laatste tijd veel met codecs en rippers gewerkt, e.e.a. geinstalleerd en gedelete….en nu ineens vertikte Nero om op speed 16 te branden.

  Terwijl als ik het DVD-Rip-progje gebruik om de te branden bestanden aan te geven en vervolgens een 840mb film te branden….het PRIMA gaat!

  Foutje in Nero dus. Even her-installen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord