Vraag & Antwoord

Videobewerking

hardware voor opnemen van tv op hoge kwaliteit ?

Anoniem
musicom76
3 antwoorden
 • hoi,
  ik wil graag tv kijken op m'n pc en ik wil graag programma's opnemen op hoge kwaliteit. dan wil ik die omzetten naar divx of xvid.

  alleen ik heb hier totaal geen ervaring mee en weet niet welke hardware ik moet aanschaffen. ik hoef niets te editten, alleen maar reclame eruit knippen (kan wel met virtualdub denk ik). kan ik met een simpel tv kaartje gewoon loss-free opnemen naar bijvoorbeeld MJPEG en het dan later naar divx omzetten?

  ik heb een xp1800+ met 512 mb ram en een gf4 ti4200.
  kan ik het al af met een simpele tv kaart van 60 euro, of moet ik bijvoorbeeld een pinnacle dc10+ kopen?

  de belangrijkste eis is dat de qualiteit goed is.
 • Eigenlijk is de kwaliteit altijd wel goed. Een simpel tv kaartje heb je al voor zo'n 50 euro. Je kan dan opnemen naar MPEG2.
 • Ik neem aan dat je weet dat je met zo'n DC10 ook een externe tv erbij moet gebruiken… da's minder praktisch dus. M.a.w. waarom zou je dan niet die TV gebruiken als je die toch nodig hebt.

  Maar goed jij wilt het met de PC doen. Een TV-kaart van 50 euro ondersteunt echt geen MPEG2 encoding. (correct me if i'm wrong !!!) Dat is alleen bij de duurdere kaarten het geval. Maar, met jou systeemspecificaties is dat ook niet eens zo nodig hoor.

  Ik gebruik een vergelijkbaar systeem, en met mijn PCTV PRO kaart va Pinnacle haal ik - vrijwel - lossfree TV-films binnen. In de (voormalig gragis) MPJEG codec van PicVIdeo. Als je hem wilt hebben die codec mail je me maar, want ik vind het flauw dat ze hem nu betaald hebben gemaakt. MJPEG slaat alle frames op als indexframe, dus je kan op de 1/25ste seconde knippen/plakken.

  Omzetten naar MPEG2 kan VirtualDub niet, want dat is geen 'normale' videocodec maar een losstaand systeempje wat dus met een speciale MPEG2encoder en decoder(driver) moet werken. Hier zijn softwarematige encoders voor, maar die zijn, ook op jou systeem, kl*te traag. Voorbeeld: TmpGenc(gratis), Ligos LSX MPEG Encoder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.