Vraag & Antwoord

Videobewerking

tv-out aansluiten op videorecorder

Anoniem
Johnny321
3 antwoorden
 • Ik heb nu net in de computer totaal van de maand mei, een leuk artikeltje gelezen over videobanden op cd zetten. Dat leek me wel interessant, dus heb het ff doorgelezen. Gelukkig heb op me videokaart een tv-out. En ik heb ook de benodigde kabels erbij gekregen. Zo een verloopkabel, met composiet en s-videoplug. En een s-videokabel van ca. 1 meter lang. Nu heb ik helaas (ik denk net zoals de meeste) geen s-video aansluiting op me videorecorder. Nu zijn er van die verlooppluggen, van scart naar s-video. Dus ik ga denk ik zo een plug kopen.
  Vragen
  ——–
  Zorgt zo een verloopplug voor kwaliteitsverlies? Is het beter om het rechstreeks aan te sluiten als ik een s-video aansluiting zou hebben?

  Zorgt het verloopkabeltje wat op de tv-out wordt aangesloten voor kwaliteitsverlies?

  En is het dan voor mij niet beter om de tv-kaart te gebruiken? Ik heb daar namelijk wel een s-video aansluiting op. Dus dan hoef ik dat verloopkabeltje niet te gebruiken.

  Of is een tv-kaart niet voor deze doeleinden te gebruiken? Als het wel zo is, wat is het beste om het via de tv-kaart aan te sluiten of via de videokaart?

  Wanneer spreek je van een video capture kaart? Is een video capture kaart een videokaart met tv-out/s-video/composiet aansluiting? En/of een tv-kaart met tv-out/s-video/composiet aansluiting?


  Mijn broertje wil hetzelfde doen als mij, alleen heeft hij 1 probleem. De tv staat ver verwijderd van de computer. En hij heeft dus een s-videokabel nodig van ca. 25 meter? Hoe lang mag een s-videokabel zijn? En verslechterd de beeldskwaliteit als de s-videokabel langer is? En is 25 meter s-video kabel aan te raden?


  mvg,
  Roy
 • [quote:f59411370c]Gelukkig heb op me videokaart een tv-out[/quote:f59411370c]
  Bedoel je niet tv-in?
  [quote:f59411370c]Zorgt het verloopkabeltje wat op de tv-out wordt aangesloten voor kwaliteitsverlies?[/quote:f59411370c]
  Misschien een beetje, maar ik denk niet dat het te merken zal zijn.
  [quote:f59411370c]Wanneer spreek je van een video capture kaart? Is een video capture kaart een videokaart met tv-out/s-video/composiet aansluiting? En/of een tv-kaart met tv-out/s-video/composiet aansluiting?[/quote:f59411370c]
  Een capturekaart heeft volgens mij meestal alleen een video-in en soms ook s-video in aansluiting.
  [quote:f59411370c]Mijn broertje wil hetzelfde doen als mij, alleen heeft hij 1 probleem. De tv staat ver verwijderd van de computer. En hij heeft dus een s-videokabel nodig van ca. 25 meter? Hoe lang mag een s-videokabel zijn? En verslechterd de beeldskwaliteit als de s-videokabel langer is? En is 25 meter s-video kabel aan te raden? [/quote:f59411370c]
  Ik zou niet weten of het bestaat hoor, maar misschien moet je eens op zoek naar een signaalversterker voor videokabel…
 • - omzetting van het ene analoge signaal-type naar het ander geeft kwaliteitsverlies.

  - elk kabeltje geeft bij analoge signaal-overdracht verlies.

  - gebruik van de tv-kaart levert gezien het blijven ontbreken van een s-video uitgang op de video-recorder geen voordeel op op dit punt.

  - beide kaarten uitproberen voor het beste resultaat.

  - van een video-capture kaart wordt meestal gesproken bij een kaart die het mogelijk maakt een aangesloten analoog video-signaal om te zetten in een volgens een bepaalde norm gecomprimeerd (video-)bestand.

  - 25 m? Proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.