Vraag & Antwoord

Videobewerking

Videobewerking op de Laptop

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
  • Ik ben in bezit van het videobewerkingsprogramma pinnacle edition. Ben nog niet erg ervaren wegens tijdgebrek en een onwillige PC. Om meer in m'n vrije tijd te kunnen videobewerken zou ik op een laptop willen werken. Heeft iemand daar ervaring mee? Zelf heb ik een artikel gelezen over de Advance VX8800 www.laptops.nl/advance/new/vx8800/vx8800.htm
    Deze laptop lijkt me een goede mogelijkheid.
    Wie heeft nog meer informatie
  • Kan goed op een dergelijk apparaat, hoewel in de praktijk is het werken op een laptop toch enigzins onpraktisch doordat je relatief veel handelingen moet verrichten bij videobewerking. Werken met een groter beeldscherm, of meerdere beeldschermen, en een aparte muis is comfortabeler.
  • Bedankt voor het antwoord. Waarschijnlijk ga ik de laptob naast een gewone PC gebruiken of met een aparte muis en extra beeldscherm.
    Ik heb de laptop al getest, het werkte prima. Alleen stond er nog niet veel data op en ik vraag me af als de harddisk (2 x max snelheid 5400 ) voller zijn of ze dan nog snel genoeg zijn. Ik zou liever 7200 harddisk hebben, maar ik heb begrepen dat die er nog niet zijn voor de laptops.
  • Vanzelfsprekend is het ideaal om de laatste hardware in huis te hebben, je kunt echter rustig zowat elke dag naar de leveranciers lopen. Realistisch is een goed werkend systeem te hebben voor de bewuste toepassing. In het geval van videobewerking is het niet meer nodig een supercomputer in huis te hebben, ook een 7200 omwentelingen per minuut harddisc werkelijk niet. Grootte van de harddisc is van belang, video bestanden worden makkelijk groot. Ga na op welke punten van de bewerking snelheid van belang is. Bijvoorbeeld in het geval van veel encoderen naar diverse video bestands typen is een uiterst snelle verwerking natuurlijk handig, bij het slechts editten is een dergelijke cpu echter overkill.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.