Vraag & Antwoord

Videobewerking

Wie weet resolutie Pinnacle PCTV Pro kaart?

Anoniem
stelf01
4 antwoorden
 • Ik heb een hoop VHS videobanden die ik op DVD wil gaan zetten. Ik heb al een TV-tuner kaart Pinnacle PCTV Pro kaart van 3 jaar oud die S-Video signaal kan opnemen en digitaliseren. Mij staat bij dat die capture chip maar iets van ongeveer 250 x 350 pixels kan capturen. Maar de Pinnacle helpdesk beweert dat het de volle PAL-resolutie van 768 x 576 is. Geloof ik eigenlijk niets van. Wie weet het? Anders moet ik de Pinnacle Studio10 plus kaart kopen. Dat is een echte analoog opeterkaart.
 • 768x576 klopt.
  Zij het met een paar remarks…
  afhankelijk van je systeem kunnen er de volgende beperkingen zijn: vaak wil bij een resolutie boven 640 x XXX de weergave tijdens capture niet meer in overlay lopen , primary is dan de alternatieve optie (bij pinnacle heet dat geloof ik anders) waarbij er een hoop systeem bronnen verloren gaan (cpu belasting), een beter alternatief is dan "blind" capturen, dwz zonder beeld maar op het geluid afgaan.
  Dit alles is een beperking van de Connexant BT 8xx chip die op de kaart zit, bijna alle tv kaarten hebben deze chip en dus ook dit probleem.

  768x576 levert ongecomprimeerd zo'n 30 MB per seconde aan data op, dit is te veel, zelfs voor een P4 xx Ghz, je zult dus realtime compressie moeten inschakelen voor de video, voor de audio loont dit niet erg de moeite.
  Realtime compressie kost cpu-kracht, het werkt eigenlijk pas probleemloos vanaf +/- 800 mhz, daaronder is het een beetje behelpen maar ik heb het wel met een p2-350 gedaan.
  Je hebt dus een compressie codec nodig , het liefst mjpeg zoals de pic-video codec van Pegasus.
  http://www.pegasusimaging.com/picvideomjpeg.htm
  Verder heb je een aparte harde schijf nodig anders krijg je dropped frames.

  Een totaal oplossing wat betreft de software is Studio8, daar moet het allemaal een fluitje van een cent mee zijn, althans: dat zegt pinnacle…
 • willigen, je zei dat je een aparte harde schijf nodig hebt. Bedoel je een andere harde schijf of andere partitie, ik heb de homevideo op een andere partitie gegooid, maar volgens mij heb ik geen dropped frames, dus dat hoeft niet altijd. (10 min, 2 GB, pijnlijk)
 • Ik zei een aparte harde schijf en bedoelde dat ook .
  Een aparte partitie heeft niet zo veel zin.
  Het gaat erom dat indien je de windows schijf als capture schijf gebruikt het risico van dropped frames erg hoog wordt.
  een harde schijf kan nl maar 1 ding tegelijk, en als windows ff wat wil cachen of een andere actie wil doen dan stopt tijdelijk heel even het capturen met dropped frames als gevolg.
  Met de komst van 8 MB gebufferde harde schijven wordt het probleem minder erg maar evengoed…
  Voor bv. DV is de datastroom iets van 3-4 MB/sec, dat betekent dat bij een 2 MB buffer deze binnen 0.7 seconden vol zit en begint over te lopen, dus frames laat vallen.
  Bij DV materiaal valt het dan meestal nog mee omdat er geen sprake is van echt capturen, het is meer een vorm van dataoverdracht zoals IDE of SCSI en over het algemeen is de hd buffer bij dv capture actief (dit in tegenstelling tot analoog capturen)
  Maar bij analoge video waarbij veel meer van de cpu wordt gevraagd en de datastroom bij hoge kwaliteit al gauw 6 MB/sec en bovendien door het capture programma vaak de hd buffer wordt uitgezet zit je dus bij het minste geringste met dropped frames.

  Maar je kunt het natuurlijk altijd eerst proberen voordat je naar de winkel holt, wellicht lukt het….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.