Vraag & Antwoord

Videobewerking

Videobestanden omzetten naar VCD en branden zonder NERO!

Anoniem
Grimmie
4 antwoorden
 • Halloa,
  Ik zit met een klein probleemje! Ik wil mijn gedownloade videofilms omzetten naar VCD om ze af te kunnen spelen op mijn gewone DVD-speler! Het probleem zit hem in het branden omdat het me wel lukt om de bestanden om te zetten in MPEG-1 maar als ik ze zo brand doen ze het niet op de dvd-speler! Het kan volgens mij niet liggen aan de soort cd-recordebles omdat ik andere VCD's van het zelfde merk wel kan afspelen.
  Is het niet zo dat er bepaalde bestanden samen met het MPEG-1 bestand op de cd-rom moeten worden gebrand?
  Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen!
 • Hallo,

  Misschien een domme opmerking van mij maar als je Nero opent moet je wel kiezen voor "VideoCD". Daarna sleep je je MPEG1 bestand naar het compilatievenster. Nu komen alle vereiste mappen op de CD te staan. Ze zijn ook te zien boven het compilatievenster in een rode kleur. Daar hoef je verder niks mee te doen, sterker nog, je kunt er niks mee doen.

  Mocht je geen "wizzard" krijgen waarin je voor "VideoCD" kunt kiezen dan moet je even op het meest linkse icoontje klikken. Hiermee krijg je de wizzard.

  Als je gewoon het MPEG1 bestand op de CD zet zonder eerst te kiezen voor "VideoCD" komt er niks van terecht; je DVD speler zal hem niet herkennen.

  Succes en als het gelukt is graag even een reactie.
 • Bedankt dat je je de moeite neemt om te reageren! Alleen het probleem is dat ik geen nero heb maar easy cd creator! (dat staat in het kopje van mij vraag)
 • Bij easy cd creator(deluxe) zit "Video cd creator" waarmee dat gaat…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.