Vraag & Antwoord

Videobewerking

VCD is niet mooi op dvd

Anoniem
Jaap H
8 antwoorden
 • Ik heb een VCD gebrand maar de kwaliteit is duidelijk minder op de stand alone dvd speler dan op de computer! Ik heb met 4X gebrand! Moet dit soms nog lager?
 • Heeft niks met de snelheid van branden te maken, vcd is mpg1 en heeft nou eenmaal een lagere kwaliteit dan dvd (mpg2) het beste kan je dus branden als svcd (mpg2).
 • Je blaast een film natuurlijk op indien je gaat van pc monitor naar televisie beeld. De scherpte in het beeld op een pc monitor is relatief en dat wordt duidelijk als je naar tv beeld gaat. Prettig is het mogelijk grotere beeld en een aansprekender kleurweergave van een televisie.
 • Ja klopt wel maar er zitten kraken in en die horen er volgens mij niet in thuis want die zie ik op de computer ook niet! En hoe kan ik MPEG-2 maken want dat zie ik nergens staan in NERO!
 • [quote:1e58549236="Kumonryu22"]Ja klopt wel maar er zitten kraken in en die horen er volgens mij niet in thuis want die zie ik op de computer ook niet! En hoe kan ik MPEG-2 maken want dat zie ik nergens staan in NERO![/quote:1e58549236]

  Over kraken stond niets in je opening dacht ik. Mpeg2 voor een svcd vereist bij Nero een extra programma onderdeel, een zogenaamde plugin, in dit geval van dezelfde maker.
 • Wat moet ik nou met die plugin doen? Ik heb hem uitgevoerd en hij staat in een map!
 • [quote:22c445c54d="Kumonryu22"]Wat moet ik nou met die plugin doen? Ik heb hem uitgevoerd en hij staat in een map![/quote:22c445c54d]

  Je hoopt nu dat Nero de mogelijkheid heeft bij het kiezen van de optie super video cd een aangereikt video bestand te coderen in de voor dat type cd benodigde mpeg2.
 • [quote:6e6f22edf4="Jaap H"]Je blaast een film natuurlijk op indien je gaat van pc monitor naar televisie beeld. De scherpte in het beeld op een pc monitor is relatief en dat wordt duidelijk als je naar tv beeld gaat. Prettig is het mogelijk grotere beeld en een aansprekender kleurweergave van een televisie.[/quote:6e6f22edf4]

  Een televisie heeft een resolutie van 768x576 of 720x576 of zo. Een monitor heeft een hogere resolutie en een monitor is ook veel scherper dan een tv als het goed is. In principe zou het juist andersom moeten zijn: goed beeld op de tv, shit op de monitor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.