Vraag & Antwoord

Videobewerking

verloren frames

Anoniem
jarimoan
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik "werk" met Adobe Premiere 6.0 en als ik een film van mijn camera op de computer (met Win98) wil zetten slaat de computer na ong. 10 sec. vast en geeft de melding: ….frames verloren gegaan.
  Moet ik "ergens" nog iets aan/uitvinken of moet ik evt. nog iets anders doen??
  Wat doe ik verkeerd en wie heeft er een tip voor mij zodat ik mijn film wel op de computer kan zetten en kan beginnen met bewerken?
  Bedankt vast voor de hulp
  Ciska
  P.s., Ik heb een extra harde 40 Gb schijf.
  :(
 • Als er frames (dus afzonderlijke beeldjes van waaruit de film is opgebouwd) verloren gaan dan wordt dat vaak veroorzaakt doordat de computer niet in staat is snel genoeg de benodigde bewerkingen uit te voeren. Met de informatie die je nu verstrekt over de gebruikte apparatuur en de diverse instellingen is daar niets precies over te zeggen.

  Loop het een en ander eens na en/of wijzig eens een instelling die van invloed is op de benodigde rekenkracht. Kijk eens in de gebruiksaanwijzing van Adobe's Premiere.
 • Geef even wat meer informatie door b.v.b gebruik je een capture kaart en zo ja welke?
  Sommige capture kaarten werken namelijk niet met windows 98 dan moet je toch tenminste windows se instaleren.
  Wat voor snelheid heeft je hardeschijf ? Is hij 5400 tpm dan is hij te langzaam en kan dat het probleem veroorzaken.
  Wat voor systeem bebruik je en hoeveel geheugen heb je, allemaal van belang om te weten waar het probleem zit.
  Als je Adobe premmiere normaal heb geinstaleerd en pal setting gebruikt met 25fpm dan kan er met je instellingen van adobe niets mis zijn.

  Jan
 • Als je nieuwere hardware hebt, dan kan het zijn dat deze gebruik maken van de nieuwere WDM-drivers (Windows Driver Model).

  Veel capture software, waaronder Premiere 6.0, gebruikt nog de oude Video for Windows (VfW) drivers en dat leidt dan tot zo'n 25-35% gedropte frames.

  Om analoge video te capturen gebruik ik zelf Amcap, een kleine capture tool die veel lijkt op VidCap, de VfW variant.

  Download wdmmiscutils2.7.2.zip van de site van Sourceforge en kijk of het hier beter mee gaat.

  Overigens als je FAT32 onder Win98 gebruikt, zijn je bestanden wel beperkt tot maximaal 4Gb en die heb je met video zo bereikt.

  Suc6

  Wim.
 • Hallo allemaal,
  Normaal zet ik mijn video met Dazzle Fast op de computer en dan hoef ik maar op een knop te klikken en dat gaat deze film automatisch naar Premiere 6.0
  Maar een film moet ook buitenom de DV. Now opgenomen kunnen worden, dus rechtstreeks via Premiere en dat lukt niet bij mij.
  Dan gaan er steeds frames verloren. Gewoon afdraaien via de computer kan ik wel maar zodra ik de rec.knop indruk slaat hij "vast"
  Dus mijn geheugen en snelheid zijn goed neem ik aan.
  Groetjes Ciska :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.