Vraag & Antwoord

Videobewerking

MPeg-2 knippen

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Hoi, ik wil een concertvideo van VHS netjes nummer voor nummer op een dvd branden zonder dat je daarin overgangen inziet. Is dit mogelijk, of moet ik daarvoor nummer voor nummer opnemen en daarna achter elkaar op DVD branden. Dit heb ik al gedaan, maar je ziet de ove3rgangen zo duidelijk. Wie oh wie helpt mij en wat voor programma heb ik daarbij nodig? :-?
  • Een fraai programma om mpeg2 nauwkeurig te kunnen knippen vind u hier: http://www.bernclare.com/clip2.htm
  • Hallo,

    Je kunt het hele concert in één keer capturen met het programma wat je altijd gebruikt (als je schijfruimte dit toelaat). Nu zet je het met bijvoorbeeld TMPGenc Plus, of de voor MPEG2 werkende demo daarvan, om naar DVD. Dit weet je wel hoe dat moet omdat je dat, zo begrijp ik uit je posting, al eerder hebt gedaan. Wat ik nu doe met dergelijke bestanden (het gaat ook met VCD en SVCD), is openen in de finish stap van U-Lead Videostudio 6. Volg de wizzard en dan kom je op een punt waarop je "thumbnail" ingangen kunt maken, een menu dus. Met de schuifbalk kun je nu naar ieder gewenst punt in het bestand gaan en door middel van "ADD" een thumbnail toevoegen aan het menu. Als je nu de DVD vanaf het begin draait zijn er helemaal geen overgangen en toch kun je vanuit het menu ieder gewenst nummer onmiddelijk starten.

    Ik neem aan dat dit de bedoeling is tenminste. Het is niet een duur programma en het werkt uitstekend. Je kunt er ook het capturen mee doen en alle andere bewerkingen maar dan wordt de zaak gehercodeerd en dat gebeurt niet op de eerder door mij omschreven wijze. Aan het eind van de wizzard kun je dan gelijk branden……klaar. En het werkt mijn inziens perfect op die manier.

    Succes, Jonge Rot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.