Vraag & Antwoord

Videobewerking

Terratec Cinergy 600

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hey folks !

  Heeft er soms iemand ervaring met deze tv-kaart van terratec? (Cinergy 600)
  Ik ben namelijk op zoek naar een degelijke tv-kaart om tv te kijken (deuh :wink: ) maar ook om degelijk op te nemen… en later op dvd te schrijven :)

  alle reacties zijn welkom !!

  (ben niet op zoek naar een kaart van pinnacle omdat ik van deze firma nog niet veel goeds heb gehoord inzake conflicten met andere hardware)
 • die kaaart ken ik niet, maar de Ati radeon all in wonder is echt een superkaart voor dit soort dingen !!!
 • Bedankt voor je antwoordje !!

  De ati all in one wonder is toch een grafische kaart met tv-tuner… niet?
  Daar ben ik niet naar op zoek… Heb al een grafische kaart en zoek gewoon een losse tv-tuner.

  greetz
 • Spooky,

  Zelf heb ik de 400 (= 600 exclusief radio). Deze kaart voldoet mij prima, alhoewel ik moet zeggen dat ik geen andere kaarten heb geprobeerd. Ik ben tevreden over de uiteindelijke beeldkwaliteit (vcd). De kaart is m.i. gebruikersvriendelijk. Tevreden ben ik niet over de geluidskwaliteit van het bijgeleverde WinDVR, deze laat op diverse zenders een krakend geluid horen. Ook het in volgorde plaatsen van de zenders in WinDVR is chaotisch. Wellicht dat ik iets niet goed doe, maar het ook bijgeleverde Cinergy-programma is wat dat betreft stukken vriendelijker. Ook hier bij het geluid een nadeeltje: bij het afspelen van muziek op de stand-alone dvd en tv kan ik het geluid niet te luid zetten: er komt dan een soort pieptoon bij luide passages. Wellicht geldt hier ook weer dat e.e.a. nabewerkt zou kunnen worden.
  Samenvattend, voor het doel waarvoor ik de kaart gebruik (opnames maken van zowel VHS-banden als vanaf tv in vcd-kwaliteit) voldoet hij goed. Succes met je uiteindelijke keuze.
 • Bedankt voor je antwoord !!!

  Ben ik meteen een stuk wijzer van geworden! Heb je soms ook ervaring met het branden van opnames op DVD, wat de kwaliteit daar van is?
  Wat je verteld over het geluid zal waarschijnlijk wel een instelling of dergelijke zijn. En WinDVR kun je eventueel ook vervangen door een alternatief programma dacht ik… PowerDVR of iets dergelijks. misschien doet die het beter?
  Het overnemen van oude vhs-banden is voor mij ook de bedoeling, loopt dit een beetje vlot?

  Alvast bedankt !
  greetz
  [spooky]
 • Spooky,

  Ik brand uitsluitend cd's/vcd's, ik heb derhalve geen ervaring met het branden op dvd.
  Het opnemen vanaf VHS is kinderspel: videorecorder aansluiten (ik doe dat via de composiet-aansluiting en niet via de antennekabel), kies in cinergy voor "composite" en je kunt opnemen, net zoals je dat vanaf een tv-zender doet (wellicht ten overvloede: als je video wilt zien, laat dan ook zoeken naar dit videokanaal).
  Wel heb ik zo nu en dan last van verloren beelden. Dit wijt ik dan maar aan wellicht de ouderdom van de VHS-tape, dan wel een trage processor (1Gh, ik kan ook niets doen tijdens het opnemen, de verloren beelden vliegen je dan om de oren). Het aantal verloren beelden kun je overigens bij het opnemen met het Cinergy-programma onderin zien: achter de "D".
  Zodra dat aantal te hoog wordt stop ik ermee en neem weer opnieuw op, tot nu toe gaat het dan beter.
  Ook heb ik wel eens problemen gehad met de synchronisatie: de acteurs waren als vissen aan het luchthappen, terwijl het geluid enkele seconden later nog eens kwam. Opnieuw beginnen gaf ook hier weer de gewenste verbetering. Wellicht ook weer een processor/verloren beelden-probleem?
  Ikzelf neem op als avi en niet als vcd. Zelfs nadat ik de avi m.b.v. TMPGEnc heb omgezet naar vcd, is de kwaliteit gevoelsmatig beter dan rechtstreeks opnemen als vcd.
  Het opgenomen materiaal laat zich makkelijk tot op het beeldje nauwkeurig knippen en plakken m.b.v. TMPGEnc (bestand/MPEG-tools/tab "merge/cut").
  Het aldus verkregen bestand brand ik vervolgens op cd en bekijk het beneden via de stand-alone dvd op tv. De verkregen beeldkwaliteit is ook op breedbeeld-tv het bekijken waard, vergelijk het met een videoband (uiteraard niet wanneer je met de neus er bovenop zit, maar wel vanaf normale kijkafstand).
 • hey
  heb ondertussen de Cinergy 600 aangeschaft en werkt perfect met 1 klein
  probleempje… het geluid valt na een minuut of zo weg en dan moet ik even op het programma klikken en dan doet hij het weer… precies of hij valt in slaap (het beeld loopt gewoon door). de audio-uitgang is verbonden met de audio-ingang van mijn geluidskaart. heb al eens de instellingen nagekeken maar vind niet direct het probleem… iemand een idee hoe dit komt?

  alvast bedankt !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.