Vraag & Antwoord

Videobewerking

Geen Jpegs in Premiere 6.0?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik gebruik sinds enige tijd Premiere 6.0 (update 6.02 om precies te zijn) en ik heb me er al vaak over verwonderd dat deze versie wel MP3 ondersteunt, maar geen JPG. :-?

  Om mijn foto's als stills in een film op te nemen moet ik ze altijd naar BMP (bitmap) omzetten. Dat doe ik dan in batch met Paintshop Pro 7.

  Nu was ik laatst bij een kennis die dezelfde versie van Premiere gebruikt en hij kan wel Jpegs lezen. Ik heb Premiere al opnieuw geïnstalleerd en bij het importeren geef ik ook All files aan, maar nog steeds geen JPG bestanden. :evil:

  Heeft iemand een idee hoe dit kan en vooral: wat ik er aan kan doen?

  Alvast bedankt.

  Wim.
 • Heeft misschien iets te maken met de rechten op het gebruik van jpeg; is niet vrij voor onbetaald gebruik, maar in bepaalde mate onderhevig aan copyright bepalingen/wetten.(?)
 • Hmmm… Ik denk eerlijk gezegd niet dat dat de reden is.

  Als het een rechtenkwestie is, hoe kan het dan dat mijn kennis met dezelfde versie van Premiere, en trouwens ook met hetzelfde besturingssysteem (Windows 2000), dan wel Jpegs kan ophalen en ik niet?

  Ik heb al overwogen een schone installatie van Windows 2000 te doen en dan Premiere uit te proberen, maar dat heeft voor mij zoveel gevolgen dat het meer problemen oplevert dan dat het op dit moment oplost.

  Toch moet er een reden voor zijn en die zou ik graag willen weten.

  Wim.
 • Ik werk met Adobe Premmiere 6.5 en Adobe Photo Shop 7.0 ik heb via mijn scanner een foto gescand met Adobe Photo Shop, als jpg op geslagen en in Adobe Premmiere geimporteerd werkt perfect.
  Met Premmiere 6.0.2 moet het ook lukken.

  Jan
 • Ik werk met Adobe Premmiere 6.5 en Adobe Photo Shop 7.0 ik heb via mijn scanner een foto gescand met Adobe Photo Shop, als jpg op geslagen en in Adobe Premmiere geimporteerd werkt perfect.
  Met Premmiere 6.0.2 moet het ook lukken.

  Jan
 • Tja, ik weet het. Het ZOU moeten kunnen. Maar het kan bij mij dus niet. :cry:

  Ik heb al geprobeerd vanuit de verkenner een Jpeg in Premiere te slepen, maar dan krijg ik de melding 'unsupported file type'. Het blijft voorlopig dus nog een raadsel.

  Wim.
 • De oplossing is zeer simpel: installeer QuickTime van Appel en het werkt.
 • Ben net terug van vakantie, dus nog geen gelegenheid gehad om het te proberen. Ga dit zeker doen.

  Bedankt voor de tip.

  Waar ik dan wel weer van baal is dat je opgescheept wordt met een programma (Quicktime) dat je eigenlijk niet wilt hebben (althans ik dan).

  Maar ja, het is een keus hè?

  Ik laat nog even weten of het werkt.

  Wim.
 • Ik heb Quicktime geinstalleerd in inderdaad: het werkt!

  Ook na de-installatie van Quicktime blijft het gewoon werken. :D

  Dank je voor de tip!

  Wim.
 • Geen dank. Ik vind het wel heel erg vreemd dat het zo werkt. Zou dit een soort koppel"verkoop" zijn? Enniewee, het werkt en kost niets.
 • Tja…
  Bij de volledige winkel versie van premiere wordt quicktime automatisch meegeinstalleerd…
 • Je hebt hem toch niet illegaal hè :D . De maatschappij verloedert. Een al illegaliteit. Dat vind ik dus niet kunnen :P
 • Tijdens de installatie van Premiere kun je op een gegeven moment kiezen of je wel of geen Quicktime wilt installeren. Hierbij wordt niet vermeld dat als je nee antwoord de consequentie is dat je geen jpg en gif kunt lezen in Premiere. Dat verzoorzaakt de verwarring. Dus, Johnny321, je zult toch met betere bewijsvoering over illegaliteit op de proppen moeten komen! :lol: :D :wink:
 • Ik heb hier ook adobe premiere, maar ik kan me niet meer herinneren dat er gevraagd werd om quicktime of zoiets, ach ja, zo dement als een deur. ;)
 • Premiere is geen hobby programma van €27,95 uit de bak "uitzoeken" bij de megapool maar een serieus videobewerkingsprogramma.
  tijdens de installatie kun je kiezen voor een "typical" installatie waarbij quicktime wordt geinstalleerd of voor een "custom" waarbij je zelf mag kiezen, daar staat duidelijk bij "for advanced users"……

  Als je niet weet wat de implicaties zijn van de keuzes die je maakt dan ben je duidelijk GEEN "advanced user" en kun je dus beter kiezen voor een "typical " installatie.
  Het is een bekend gegeven in Premiere land dat het zonder quicktime geen jpegs kan lezen, althans bij de advanced users…

  De reden: voor het op de tijdlijn zetten van jpeg's zal het formaat moeten worden omgezet naar MJPEG (motion JPEG), Windows heeft standaart geen MJPEG codec in zijn codec manager , Quicktime heeft deze wel, zelfs twee.
  Dit is tevens ook de reden dat de filmpjes die nagenoeg iedere digitale fotocamera maakt in het MOV formaat zijn met MJPEG compressie, simpel: de camera heeft al een jpeg codec aan boord en hoeft er dus alleen maar een mov container omheen te plakken, bij het bekijken op de pc is er echter meestal geen mjpeg codec aanwezig dus kiest men voor het Quicktime mov formaat, deze kan immers mjpeg lezen en is gratis.

  Zou je een mjpeg codec op je sys installeren dan kan Premiere wel jpeg's inlezen en kun je bv ook je digicamera filmpjes afspelen in Windows mediaplayer door de extentie te veranderen van mov naar avi.

  Een andere reden dat dit probleem regelmatig de kop opsteekt is dat in geripte versies van Premiere de quicktime installer eruit is gehaald om downloaddata te besparen.
  Door directX, Realmedia en Quicktime uit de installer te rukken bespaar je toch gauw zo'n 40 MB….
 • Ik had inderdaad een custom installatie gedaan en daar Quicktime uitgezet, omdat ik niet alle overbodige 'ballast' wilde hebben.

  Wist ik veel dat dit ook gevolgen had voor het aantal ondersteunde bestandsformaten. :oops:

  In veruit de meeste gevallen bepaald het 'hoofd'programma de ondersteunde bestandsformaten, hoewel tegenwoordig steeds vaker met plugins wordt gewerkt om de mogelijkheden, en dus ook ondersteunde bestandsformaten, uit te breiden.

  Nou ja, weer wat geleerd voor de volgende keer…

  Wim.
 • Tja, in het geval van video programmas komen er meestal royalty kwesties om de hoek kijken.

  Een fraai voorbeeld daarvan is bv TMPGenc.

  Het kan wel mpeg2 maken maar voor het afspelen ervan zal je eerst een mpeg2 codec of afspeel programma moeten installeren.

  De reden is dezelfde: mpeg2 is niet een gratis formaat, zowel voor het coderen als voor het de-coderen zijn royaltys te betalen , door geen afspeel codec in het programma te integreren bespaart de autheur op kosten en geeft bovendien de koper de vrije keuze om zelf te bepalen waar hij zijn mpeg2's mee wil afspelen


  Alhoewel mjpeg geen royalty verplichting heeft kost het ontwikkelen van een "universele " mjpeg codec toch wel wat geld en bij microsoft heeft men simpelweg nooit het belang er van ingezien(of de kosten ervoor willen maken) om een mjpeg codec standaart mee te leveren.

  Er is immers wel standaart Intels Indeo5 aanwezig en die kan min of meer hetzelfde(eigenlijk nog veel meer) als een mjpeg codec, inclusief capture in hoge kwaliteit, maar hij leest geen mjpeg.  Als je toch geen quicktime wilt hebben is dan is het eenvoudig op te lossen door een mjpeg codec te installeren zoals bv die van Pegasus.
  http://www.pegasusimaging.com/picvideomjpeg

  De codec is wat betreft de-coderen geheel funtioneel en gratis, alleen het coderen naar mjpeg (export vanuit premiere naar een mjpeg-avi file) is beperkt met een logo door de video heen maar daar heb je bij jouw probleem dus geen last van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.