Vraag & Antwoord

Videobewerking

digitale videobeelden downloaden naar computer met IEEE 1394

Anoniem
Helmy
2 antwoorden
 • Ik heb opnames gemaakt met miin JVC digitale videorecorder. In mijn computer heb ik een IEEE 1394 host controller ingebouwd. Deze heb ik geleend. Ook de bijbehorende software (driver) heb ik geleend. Mijn computer (windows XP, pentium 4) herkend wel de hardware (weet dus dat de IEEE 1394) is aangesloten, maar geeft een foutmelding aan en zegt dat de hardware niet juist is geconfigureerd. Ik vermoed dat het probleem ligt in de software die te oud is. Ik denk dus dat ik een driver moet vinden voor de IEEE 1394 die aansluit op windows XP. Ik heb me inmiddels al suf gezocht op het internet om deze driver te kunnen downloaden.
  Wie weet waar ik deze driver voor windows XP kan vinden???

  Alvast enorm bedankt voor je reactie!

  Helmy :(
 • Er is geen driver nodig, en zeker niet onder winXP.

  Normale procedure: je stopt de kaart erin, boot, windows herkent de kaart en installeerd de driver, daarna start je je favoriete video proggie zoals Adobe premiere of Ulead video/media studio en voila je kan capturen.

  Ik denk dat je ff opnieuw moet beginnen, software verwijderen, kaart eruit, reboot, stoppen, kaart erin, reboot en als het goed is installeerd ie hem vanzelf, zo niet dan zou je nog altijd een correcte driver kunnen bemachtigen door in app beheer het stuurprogramma bijwerken en te kiezen voor de locatie " windows update"

  [edit]
  aanvullend: er kunnen met sommige modellen cameras en/of controllers (texas instuments) problemen zijn met het aanmelden van het apparaat(camera).
  Je kunt wat mogelijke combinaties proberen: booten terwijl de camera er al aanhangt en aanstaat, bootten zonder camera eraan na boot de camera eraan en dan pas software opstarten, booten zonder camera eraan-programma opstarten en dan pas de camera aansluiten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.