Vraag & Antwoord

Videobewerking

installatie pinnacle dc 10 kaart

Anoniem
eas
5 antwoorden
 • Als newbee wil ik mij op het videobewerken storten, maar ik krijg de kaart niet geinstalleerd. Hardwarematig gaat het goed en xp herkent de kaart ook als ik opstart. Wanneer ik deze kaart softwarematig probeer te installeren, lijkt alles goed te verlopen. Ik krijg de mededeling dat de software niet xp comp. zou zijn, maar pinnacle beweert dat dat wel zo is. (versie 8.3 gedownload). Hierna lijkt de kaart zichzelf te installeren, maar krijg dan de melding dat de installatie van de multimedia-videocontroller is mislukt omdat er een fout is opgetreden tijdens het installeren. "de gegevens zijn ongeldig" verschijnt in beeld en ik kan alleen maar op voltooien klikken. Wat doe ik hier niet goed? Alle tips zijn welkom.

  groet,
 • Hou je je exact aan de door Pinnacle voorgeschreven procedure? (Niet altijd kun je installeren op een alternatieve, doorgaans ook werkende, wijze.)
 • Check even het volgende:

  Rechtsklik "Deze computer" -> Eigenschappen -> Hardware -> Apparaatbeheer -> Besturing voor geluid video en spelletjes.

  Staat daar bij [b:820ad93a48]Pinnacle DC10plus, Motion-JPEG VideoIO Board[/b:820ad93a48] ?


  Nee ? Dan zal er ergens een vraagteken staan met iets als [i:820ad93a48]Multimedia video controller[/i:820ad93a48] erbij, rechtsklik hierop -> stuurprogramma bijwerken -> Ik wil zelf kiezen (geavanceerd) -> dan [i:820ad93a48]alleen[/i:820ad93a48] "Ook op deze locatie zoeken" aanvinken, en dan met bladeren naar de map op je Studio 8 CD (of op de harde schijf, als S8 ergens op je harde schijf staat) gaan waarin [b:820ad93a48]DC10plus.inf[/b:820ad93a48] staat. Dan zal de kaart zich op de juiste manier moeten installeren !
 • Wanneer ik deze methode probeer, gebeurt het volgende; Krijg demelding dat de software iet xp comp zou zijn (genegeerd)
  Daarna wordt er gezegd dat het bestand DCxxMJPG.sys niet te vinden zou zijn.
  Dit bestand opgezocht (c:/windows/system32/drivers) en doorgegaan. Dan volgt de melding dat
  het bestand DCxxMjpgCapture.ax niet te vinden is.
  Ook dit bestand opgezocht (c:/program files/pinaccle/shared files/filter) en doorgegaan. Dan krijg ik het splashscherm van mijn soundblaster live 5.1
  te zien, dan een paar seconden niets en vervolgens de melding dat er " een fout is opgetreden tijdens de installatie van de hardware.
  De gegevens zijn ongeldig." Toen ook nog geprobeerd de beide bestanden van de cd af te halen, maar hetzelfde effect. Wat gaat hier niet goed?
 • De installatie van een dc10 kaart is idd wat afwijkender.

  Een stappenplan,

  1 Zet de pc uit en haal de kaart uit de pc, wet de stekker eruit he en een polsbandje gebruiken.

  2 Zet de pc weer aan en verwijder de pinnacle software en download het tooltje regdelete, te vinden op : http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue;_id=6&product;_id=2&product;_name=Studio%20DC10plus&page;_id=150
  Dit is nodig omdat ook na het deïnstalleren van de software van pinnacle wat sleutels in het register achter blijven. Na deze actie reboot je het systeem en na het rebooten schakel je het systeem vervolgens weer uit

  3 Bouw de kaart weer in en zet de pc weer aan, de kaart zal als het goed is automatisch herkent worden. Klik in dit geval op annuleren.

  4 Leg de cd erin en volg de aanwijzingen op het scherm.

  Nu moet de dc10+ kaart weer werken!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.