Vraag & Antwoord

Videobewerking

sony digitale camera wordt niet herkend

[quote:d9601e4401]Dat laatste is zonde want dan verlies je een hele hoop kwaliteit alsmede de ongelooflijk handige besturing van je camera vanuit de computer. [/quote:d9601e4401] Ik heb zelf ook m'n camcorder zonder firewire aangesloten op m'n pc, en ik heb niet zoveel kwaliteitverlies, de besturing is vrij onhandig, want je moet de hele film afspelen en dan on the fly opslaan. Met firewire zal dat wel niet zo gaan. [quote:d9601e4401]Voor zover ik weet heeft ELKE camera een DV-out. [/quote:d9601e4401] Dat dacht ik ook wel, maar je weet maar nooit.

Anoniem
Johnny321
5 antwoorden
 • hallo video freaks

  ik heb even een probleempje met een digitale video camera.
  het probleem is hetvolgende: ik heb een sony video camera (dcr-trv30e pal) en daar wil ik dus mee gaan video bewerken. De camera wordt in XP alleen herkend als de camera op memory staat. de camera is dan op een usb poort aangesloten. ik kan dan zonder problemen het memory kaartje bekijken en met het videobewerkingsprogramma bewerken maar dat is de bedoeling niet. ik wil gewoon het bandje op de harde schijf zetten zodat ik deze kan bewerken. ik moet er wel even bij zeggen dat ik GEEN fire wire op de computer heb zitten en wel op de camera zelf dus ik weet niet of dat het probleem is.

  heeft iemand ervaring met een sony apparaat of weet iemand wat ik fout doe

  alvast bedankt
 • Je geeft het antwoord eigenlijk zelf al: om digitale beelden op je pc te capturen heb je firewire nodig dus schaf een firewire kaart aan en monteren maar….
 • ja dat dacht ik eigenlijk al maare effe checken

  het is nog geen 21:00 uur dus ik ga even naar de computerwinkel.

  bedankt
 • Heeft je videocamera geen DV-out (waarmee je hem op tv kunt aansluiten). Dan kun je eventueel met een grafische\tv\capture kaart ook op de hd zetten. Net zo gemakkleijk
 • Dat laatste is zonde want dan verlies je een hele hoop kwaliteit alsmede de ongelooflijk handige besturing van je camera vanuit de computer.
  Voor zover ik weet heeft ELKE camera een DV-out. DV-in ontbreekt soms (zie http://www.dv-in.nl voor meer info om dit probleem op te lossen).
  Dus FireWire kopen (paar tientjes) en aansluiten!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.