Vraag & Antwoord

Videobewerking

[studio 8]Renderen duurt erg lang

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb staan:
  AMD athlon xp2700, 512mb pc2700 mem, apparte 180 gig schijf, pinnacle dc10 capture kaart en een nec NEC ND-1300a. Ik heb windows xp-pro en maakt gebruik van het NTFS filesystem en ik werk met studio 8.

  Nu heb ik een aantal documantaires op VHS staan en die wil ik over zetten op DVD. Dus ik een documantaire gecaptures, netjes een begin met titels en overgangen gemaakt(mooi spul zeg dat studio 8, echt pro) en vervolgens wil ik de film maken.
  Het renderen duurt echter ontzettend lang en doet er met 50 minuten al zo'n dikke 4 uur over en ook het compileren duurt ook al dik een uur.
  Als ik vervolgens de dvd image met nero(ik wil meer controlle over het brandproces, vandaar dat ik een image maak en met nero brand) gebrand heb en hem afspeeld in mijn yamaha dvd speler is het beeld ook erg goed.
  Maar is het normaal dat het renderen zo lang duurt????
 • eh ja….
  het uitrekenen van effecten en titels duurt lang, erg lang….
  Daarbij komt dat jij gelijktijdig met je render ook nog een conversie maakt van het mjpeg opname formaat naar mpeg2-DVD formaat en dit kost ook veel tijd.

  als je een mjpeg avi alleen omzet naar mpeg2-dvd formaat in de hoogste kwaliteitsinstelling mbv TMPGenc encoder mag je blij zijn als je codeert met 5 a 6 FPS, dat is dus 1/5 van realtime en dus kost het 5 uur om een video om te zetten van 1 uur.

  Dat het met Studio toch nog relatief rap gaat komt door de kwalitatief wat mindere mpeg2 conversie.

  Oplossing: een kaart met realtime hardware zoals bv de RT2000, deze werkt door hardware alles in realtime af.
 • Ok, dan weet ik dat. dat het normaal is.

  Mijn oplossing:
  De pc laten werken terwijl ik werk of slaap.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.