Vraag & Antwoord

Videobewerking

Brabdeb foto's in bepaalde volgorde

Anoniem
hofha000
19 antwoorden
 • Andere vraag: ik wil vakantiefoto's ed. op crrom zetten, echter als ik ze brand (met Nero) pakt deze alles op alphabetische volgorde.
  Hoe kan ik branden volgens een speciaal schema bv: vertrek, aankomst, aankomst hotel, excursie, duiken vertrek vanaf hotel en dan thuiskomst??? Moet ik dan alle 250 foto's gaan renamen of is daar een systeempje voor?
  Bedankt alvast
  Willem
 • [quote:50587ff701="hofha000"]Andere vraag: ik wil vakantiefoto's ed. op crrom zetten, echter als ik ze brand (met Nero) pakt deze alles op alphabetische volgorde.
  Hoe kan ik branden volgens een speciaal schema bv: vertrek, aankomst, aankomst hotel, excursie, duiken vertrek vanaf hotel en dan thuiskomst??? Moet ik dan alle 250 foto's gaan renamen of is daar een systeempje voor?
  Bedankt alvast
  Willem[/quote:50587ff701]
 • Als je jouw foto's in mappen van vertrek aankomst etc. een nummer geeft vanaf 01 en in de volgende map doortelt dan pakt Nero wel de goede volgorde. Maar je moet 't toch zelf eerst rangschikken.
  Je kan ook met Irfanview (www.irfanview.com ) wel hele mappen tegelijk op nummervolgorde samenvoegen via hernoemen en daarna branden met Nero.

  Grtz
 • Blijft dus het feit dat ik alle foto's stuk voor stuk moet hernoemen?
 • Irfanview gedownload: Kan daar niet mee overweg. Kortom snap er niet veel van!
  Nog een vraagje over Nero:Kan ik de items een nummerieke volgorde geven zo ja, moeten dan alle foto's die in èèn item geplaatst zijn ook die cijfers hebben en met het daarop volgende item idem dito of moeten de foto's in een item apart nogeens genummerd worden?
  Dank alvast
  Willem
 • Als je aan de foto's bijv. vanaf de eerste : '01-' toevoegt aan het begin van de naam en bij de volgende '02-' etc. dan pakt en zet NERO ze op die numerieke volgorde aan.
  Probeer 't maar es eerst met de 1e 10 of 15, sla er willekeurig 1 of 2 over en sleep ze dan naar het brandvenster en je zult zien dat NERO ze op nr. volgorde zet.
  Heb je na een hele hoop foto's bijv. 1 foto die ergens tussen moet bijv. tussen 14 en 15 dan voeg je er bijv. '14a-' bij en komt 't tussen nr. 14 en 15 in NERO en hoef je niet opnieuw te beginnen. Succes…!!

  Grtz
 • Bedankt, heb er toch wel wat aan gehad. ,t Was m'n bedoeling om de foto,s zodanig te selecteren dat ze op een standalone dvdspeler ter zien zouden zijn.
  Door hoofdmappen te maken en daarna submapjes met nummerieke telling is het gelukt.
  Het enige: als ik de foto's op de dvdspeler "afspeel" wordt, bijna tergend langzaam het beeld opgebouwd, is daar een verklaring voor???
  Zo ja dan zou ik dat heel graag weten
  Bedankt
  Willem
 • Dat heeft met transitiontijd te maken , de overgang van de ene naar de volgende foto.. manier van afbouw en opbouw etc.
  Ik gebruik zelf Pro Show Gold ervoor, veel makkelijker en meer in te stellen en om ermee te werken… en je kan er ook mee branden, of eerst laten zien hoe 't eruit ziet vòòr je gaat branden, eventueel muziek op de achtergrond etc……, te veel om hier op te noemen : http://www.photodex.com/news/release-pshow12.html
 • Hoi
  Heb net trial van Pro Show Gold gedownload en zo op het eerste gezicht lijkt het me wel wat. Vraag is echter of ik de fotoopbouw ook hiermee kan beinvloeden maw zodat het niet zo tergend lang duurt.
  Willem
 • Ja.., wanneer je met rechtsklik alle foto's uit een map hebt geselekteerd kan je met -add to show- deze geselekteerde foto's in jouw slide show brengen.. dat zie je dan a/d rechterkant verschijnen.
  Tussen de foto's (onderste helft) zie je een vierkantje die de 'transition' (manier van overgang naar de volgende foto) afbeeldt.., daaronder staat een cijfer = het aantal seconden die zo'n transition duurt en onder de foto nog een cijfer = het aantal sec dat de afbeelding blijft staan voor je naar de volgende gaat.
  Wil je alle foto's eenzelfde aantal sec laten staan (standaard staat 't op 2sec..) dan klik je met rechts op een afbeelding en kies alles selekteren.
  Alles is nu geselekteerd en je kan nu alle tijden en transitions naar believen veranderen in 1x (omdat alles geselekteerd is).
  Wil je 1 of meer bep. foto's langer of korter laten staan kan ook…, is dan apart selekteren.
  Ook txt voor alle afbeeldingen kan in 1x of apart.

  Als je 1 of meerdere muzieknrs op de achtergrond wilt hebben surf je naar de map ervan en sleep je het naar het voorbestemde veld onder de foto's en zie je de totale tijd ervan.. en ook met 1 klik kan je Pro Show de slideshow zo laten berekenen dat de fotoslide gelijk begint en eindigt met de muziek.
  Ook menu's met verschillende slideshows (je kan er in het menu 8 op 1cd zetten zolang de ruimte 't toelaat) kan je aanmaken en krijg je dan te zien als de VCD opstart.

  Gewoon een beetje uitvogelen zonder nog te branden tot je er zelf tevreden over bent met de preview.

  Succes…!!

  ( enne… ik heb geen aandelen oid in Pro Show Gold hoor..!! vind 't alleen een beregoed proggie voor een fotoVCD)
 • Hi
  Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Vind ik wel makkelijk.
  Heb nog één vraag: houd dit in dat de opbouw van een foto op de TV via de stand alone DVDspeler daadwerkelijk sneller gebeurd, want dat is nú het hot item.
  Wacht met spanning op je antwoord
  Groet
  Willem
 • Ja.., de grafische opzet is ook (net als Windows..) WYSIWYG = What You See Is What You Get. Dus wat je via de Preview ziet gebeuren (en eventueel horen) krijg je ook op TV..!!

  Grtz en veel succes..!!
 • Nu zit ik dus met een GIGAprobleem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Al m'n foto's zijn weg, tenminste ik kan ze niet terug vinden.
  Ik was lekker aan 't "speulen" en begon het al aardig onder de knie te krijgen.
  'K wilde een proefstukje branden echter er werd steeds aangegeven, dat het moest worden omgezet in MPEG wist niet hoe dat moest wilde opnieuw beginnen dus moest alles opgeruimd worden ik klik in de rechterkolom met rechts en komt iets voor of ik alles wil verwijderen?????Ja dus! Oei nee dus, nu is alles weg en ik heb geen backup van die foto's.
  Heb jij enig idee of ze teru te vinden zijn?
  Bedankt
  Willem
 • Wauw…dat is een probleem….,
  maar je zei dat je onder Nero ook gebrand hebt…, kan je ze er daar niet uit halen dan…??
  Anders heb je zo'n soort van 'Undelete-' of 'Recovery-' programma's nodig.
  Norton Utilities en Fix-It Utilities bijvoorbeeld hebben functies om gewiste bestanden terug te halen.
  Voorwaarde is wel dat je ze zo snel mogelijk terughaalt want hoe langer je wacht hoe groter de kans dat ze worden overschreven door nieuwe bestanden….!!
  Een gratis proggie is bijv. PC Inspector File Recovery :
  http://www.pcinspector.de/file_recovery/uk/download.htm

  Ik heb er nog niet mee gewerkt gelukkig (en hoop 't ook niet te doen…!! ), maar als je em opstart krijg je drie opties te zien :
  1-Recover Deleted Files, speciaal voor bestanden die per ongeluk zijn gewist (Prullebak etc.) door ze te selekteren en met rechtsklik Save To naar je HD te verplaatsen.
  2-Find Lost Data, voor bijv. na een crash of een per ongeluk geformatteerde HD.
  en 3-Find Lost Drive, gaat scannen/zoeken naar een vermiste/verdwenen HD na bijv. een crash om daarna met weer optie 1 indien mogelijk de bestanden terug te halen.

  Veel succes en volgende keer niet te snel op OK klikken..!!

  Grtz
 • Hallo
  Heb ze met jouw idee eindelijk, eindelijk teruggevonden.
  Kan dus met een gerust hart weer verder prutsen, al hoewel ik eerst een backup ga maken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Heb weer een vraag: hoe krijg ik muziek bij het vertonen van de fotocd?
  Eerst op HD opslaan?
  Alvast wederom bedankt!
  Willem
 • Ten 1e…..oeffffff….(zucht van verlichting…). Blij dat 't gelukt is….!!
  Tip : zet ze eerst maar es voor de zekerheid ook op een CD-R zoals ze origineel zijn.
  Ja…, de muziek die je op de achtergrond van deze VCD wil laten draaien kan een .mp3- of een .wav file zijn en beter ook op de HD staan. Heb je 1 presentatie klaar sla hem dan op dan wordt de (vanwege geringe bestandsgrootte bij voorkeur .mp3) ook mee opgeslagen.

  Grtz
 • Hai
  Door trieste familieomstandigheden is 't er niet van gekomen om eerder te reageren,maar nu wel.
  Alvast heel hartelijk bedankt voor alle goede en bruikbare tips ben daar al behoorlijk in kennis mee opgeschoten.
  Heb ProShow Gold nog niet aangeschaft (heb iets tegen bestellen via internet) en ben nu aan 't vogelen met Movie Maker, hetgeen redelijk lukt
  Nogmaals bedankt voor de goede tips
  Groetjes
  Willem
 • Welcome …, en succes met Movie Maker..!!

  Grtz
 • Hi Rawit
  Heb toch maar, ondanks een slechte ervaring, de Goldverie besteld.
  Hoop dat ik af en toe gebruik kan/mag maken van jouw kennis met dit "tooltje"!
  Groetjes
  Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.