Vraag & Antwoord

Videobewerking

Welk capture/montage programma moet ik aanschaffen?!?

Anoniem
WeBe
2 antwoorden
 • welk programma is nou het meest geschikst om aan te schaffen voor mijn mini-dv camera. Ik wil de beste kwaliteit ermee behalen en goed kunnen monteren. Ik ben totaal nieuw op het gebied van montage dus het moet ook weer niet te lastig zijn.

  de programma's van Pinnacle schijnen goed te zijn!? ik ga deze natuurlijk niet zo even kopen daarom vraag ik even om advies. De programma's kosten zo'n 100 pleuro's dus geen kattepis. Ik capture via DV-in dmv Firewire naar de pc toe, zodat er geen data verloren gaat in kwaliteit.

  P.S hoe kan het dat wanneer ik mijn dv-avi file bekijk op de pc het er net zo mooi uitziet als wanneer ik de cam rechtstreeks op tv aansluit, en wanneer ik de dv-avi encodeer met TMPGEnc (mpeg2 svcd) dat er gewoon kwaliteit in beeld verloren gaat?! Het beeld (scherpte) dat je hebt rechtstreeks via je cam, moet je toch kunnen capturen via een digitaal medium?!

  ik ben echt ff de kluts kwijt, ik wil hetzelfde beeldkwaliteit behalen op een (svcd/dvd) als wanneer ik mijn cam rechtstreeks bekijk op tv of Lcd van de cam..

  hopelijk kunnen jullie me ff op weg helpen.
 • Begin b.v. met Windows' Moviemaker (WindowsXP), hiermee kun je de basis montage zaken uitvoeren. Heb je hierna het gevoel dat het je ligt kun je een trial downloaden van Adobe's Premiere of Ulead's Media Studio dan pak je het direct op niveau aan en zonder nog weer over te moeten stappen in de toekomst.

  Om zoveel mogelijk van de dv kwaliteit te behouden moet je niet lager gaan dan dvd formaat. Svcd is heel acceptabel maar de specificaties liggen lager dan bij dvd. Kies bij encoderen immer voor de 2-pass optie van b.v. Tmpgenc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.