Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoeveel minuten op 1 dvd?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben bezig om alle Hi8 bandjes van m'n vader op dvd te branden.
  Hiervoor gebruik ik de firewire-poort van mijn laptop (om van de camara een bestandje op de computer te laten maken), vervolgens verplaats ik het bestandje naar m'n computer, laat het renderen en brand het vervolgens met Nero op een dvd.

  Ik heb nu steeds een 90 minuten (hi8)bandje op 1 dvd gedaan, maar hoeveel minuten kan er eigenlijk via Studio 8 op 1 dvd? Ik weet dat er op een dvd 120 minuten staat, maar nu ik op 1 dvd 120 minuten heb gezet heb ik nogsteeds ruimte over.

  Dus hoeveel minuten kan ik er het beste op branden en gaat dat veel ten koste van de kwaliteit? De bestandjes zijn op dit moment erg groot (90 minuten is ongeveer 25 GB, maar ik heb op m'n computer iets van 100 GB vrij, dus dat hoeft geen probleem te zijn)
 • Je kunt het even uitrekenen door de ruimte die je over hebt op de dvd in verband te brengen met de ruimte en dus speelduur die je verbruikt hebt.

  Er zijn hobbyisten die in video-cd kwaliteit op dvd branden (met de juiste know-how o.a.: www.dvdrhelp.com ), dit gaat in zoverre ten koste van de kwaliteit dat je tevreden moet zijn met een kwaliteit op ongeveer standaard vhs-videorecorder niveau.

  Wil je dvd niveau handhaven kies dan voor de best mogelijke encoder met de hoogste kwaliteit instellingen. Keuze voor de variabele bitrate optie levert de grootste speelduur op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.