Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe zit dat?

Anoniem
Ivonne
5 antwoorden
 • Ik ben nog redelijk nieuw in het wereldje van videobewerking op de computer en nu heb ik een vraag. Op dit moment kopieer ik mijn DV-films naar mijn harde schijf, en dan heb ik ongeveerd 1 Gigabyte nodig voor 5 minuten film. Nu wil ik dadelijk DVD's gaan branden van mijn films, maar als er maar 4,7 Gig op een DVD past zou dat betekenen dat ik ongeveer 25 minuten film op 1 DVD kan zetten. Dit lijkt mij niet correct (want er moet toch minimaal 1 uur film op een DVD kunnen). Nu kan ik wel de films comprimeren naar een slechtere kwaliteit, maar ook dat lijkt me anders te moeten kunnen. Wat doe (denk) ik fout?
 • In welk formaat zijn de films nu dan???

  Er wordt natuurlijk gezegd dat als je iets comprimeert, dat er dan kwaliteitsverlies is (en dat zal ik niet tegenspreken), maar dat betekent niet dat je hele slechte kwaliteit krijgt…

  Kijk maar naar film-DVD's, die hebben een mooie kwaliteit en daarvan kan een paar uur film op 1 schijffie…

  Dus ik zou het zeker comprimeren, er is zelfs een grote kans dat je het verschil (nauwelijks) niet ziet…

  Ik zie dat je 1 GB nodig hebt voor 5 min. Dat is dan waarschijnlijk ongecomprimeerd… 1 GB is echt veel te veel voor 5 minuten film…

  Probeer het maar te coderen naar bv. MPEG…
 • Bedankt voor de snelle reactie. Ik laad mijn films nu in als AVI. Moet ik dus, nadat ik een film heb bewerkt deze wegschrijven als MPEG?
 • Dat zou kunnen, maar avi's kunnen ook gecomprimeerd worden met bepaalde codecs…

  Maar als je na het bewerken van een film de keuze krijgt om het op te slaan als MPEG ipv avi, dan is dat zeker het proberen waard… (het zal dan wel langer duren dan wanneer je het opslaat als avi, aangezien hij het bestand dan moet comprimeren…)
 • Het meest gangbaar is de bewerkte video gewoon terug te schrijven naar een nieuwe dv-tape. Zo behoud je de film in de beste originele kwaliteit. Nu de DVD-branders betaalbaar zijn is het echter wel aantrekkelijk een film te comprimeren tot een bestand van b.v. 4,37 GB voor anderhalf uur. Een DVD-schijfje zet je vlotter aan en leen je makkelijker uit. Mpg is voor film, wat jpg is voor foto's. Ideaal voor de presentatie, maar niet om als mastercopy te bewaren!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.