Vraag & Antwoord

Videobewerking

Brandt Studio 8 echte DVD?

Anoniem
f.fontijne
13 antwoorden
 • Heb DV video van Canon MV500 gemonteerd met Studio 8. Opdracht gegeven tot DVD branden en bestand op schijf opslaan. De MPEG2 bestanden daarna naar DVD geschreven met Nero 5.5. Perfecte weergave op dezelfde PC, geen weergave op andere PC DVD speler, ook geen weergave op stand alone Samsung DVD speler S 324. Hoe krijg ik de MPEG2 bestanden geconverteerd naar 'echte' DVD bestanden zoals VOB, IFO? Werkt de stand alone daarna dan wel?
 • Dit kan met 'dvd-authoring' software. Van de makers van de onontkoombare Tmpgenc (mpeg encoder) is iets dergelijks ook verkrijgbaar: http://www.pegasys-inc.com/e_main.html

  Hier kun je een probeerversie verkrijgen. Ook b.v. Ulead heeft iets dergelijks, waarbij ik o.a. tevreden was over de eigenschap (van MovieFactory) dat het mpeg2 bestand dat je aanlevert niet veranderd wordt. ('transcoding')

  Probeer ook b.v. IfoEdit eens uit, de diverse programmatuur verschilt op bepaalde (belangerijke) punten van elkaar!
 • Zeer bedankt, ga ik zeker proberen. Ik laat wel weten of het lukt.
 • Ben met TMPGenc aan de slag geweest. Eerst twee kleinere betsandjes aan elkaar gezet en daarna geprobeerd om het geheel naar DVD om te zetten. Plakken ging bijzonder eenvoudig en goed. Maar bij het inlezen van het bestand (in TMPGenc) om het te converteren krreg ik de melding "format not supported". Dat snap ik niet omdat het bestand door TMPGenc zelf was gemaakt. De resolutie van de file is 720x576 en voor zover mij bekend correct voor DVD.

  Wat kan er misgegaan zijn?
 • stel ik heb een avi van mijn digitale videocamera op mijn hd gezet en ik wil slechts een klein deel van die avi daadwerkelijk hebben. is er een programma waarmee ik eenvoudig stukken weg kan knippen? nu zet ik het stuk dat ik wil houden in premiere in de tijdlijn en exporteer het deel vervolgens weer als avi. dit gaat natuurlijk traag ondat mijn pc dan aan het rekenen slaat!
  graag jullie advies
  gr ad koch
 • [quote:ea89b0ff66="f.fontijne"]Ben met TMPGenc aan de slag geweest. Eerst twee kleinere betsandjes aan elkaar gezet en daarna geprobeerd om het geheel naar DVD om te zetten. Plakken ging bijzonder eenvoudig en goed. Maar bij het inlezen van het bestand (in TMPGenc) om het te converteren krreg ik de melding "format not supported". Dat snap ik niet omdat het bestand door TMPGenc zelf was gemaakt. De resolutie van de file is 720x576 en voor zover mij bekend correct voor DVD.

  Wat kan er misgegaan zijn?[/quote:ea89b0ff66]

  Dit is niet helemaal duidelijk; converteren is nog nodig bij een dvd-geschikt bestand?
 • de bestanden die door Stu8 als MPEG2 gerendered zijn (DVD maken, op schijf opslaan) heb ik met TMPGenc aan elkaar gezet. Om ze op een stand alone DVD speler af te spelen moet ik *.VOB en *.IFO bestanden hebben. Als ik het door TMPGenc gemaakte (geplakte) MPEG2 bestand in TMPGenc wil inlezen voor conversie naar VOB en IFO krijg ik dus die melding dat TPMGenc dit formaat niet ondersteunt. En dat snap ik niet omdat TMPGenc dat bestand zelf heeft gegenereerd. Hoe krijg ik dus mijn MPEG2 bestand naar VOB/IFO?
  Please?
 • [quote:e5980d9a22="f.fontijne"]de bestanden die door Stu8 als MPEG2 gerendered zijn (DVD maken, op schijf opslaan) heb ik met TMPGenc aan elkaar gezet. Om ze op een stand alone DVD speler af te spelen moet ik *.VOB en *.IFO bestanden hebben. Als ik het door TMPGenc gemaakte (geplakte) MPEG2 bestand in TMPGenc wil inlezen voor conversie naar VOB en IFO krijg ik dus die melding dat TPMGenc dit formaat niet ondersteunt. En dat snap ik niet omdat TMPGenc dat bestand zelf heeft gegenereerd. Hoe krijg ik dus mijn MPEG2 bestand naar VOB/IFO?
  Please?[/quote:e5980d9a22]

  Juist, perfecte software is overal alsook misverstanden, probeer een ander 'authoring' programma.
 • Heb Dazzle DVD complete 2.01 geprobeerd. In de wizard moet eerst een videobron opgegeven worden (dus *.mpg), wordt perfect herkend want er komt een goedkeurende reactie vanuit het programma. Dan moet er een audiobron opgegeven worden; ik heb niets beters dan het zelfde mpg bestand maar dat pikt de wizard niet en staat de boel dus stil. Kan ik om de wizard heen?
 • [quote:8aa7cdcfb3="f.fontijne"]Heb Dazzle DVD complete 2.01 geprobeerd. In de wizard moet eerst een videobron opgegeven worden (dus *.mpg), wordt perfect herkend want er komt een goedkeurende reactie vanuit het programma. Dan moet er een audiobron opgegeven worden; ik heb niets beters dan het zelfde mpg bestand maar dat pikt de wizard niet en staat de boel dus stil. Kan ik om de wizard heen?[/quote:8aa7cdcfb3]

  Je kunt werken met apart video- en apart audio-bestand; de-multiplex (splits) m.b.v. Tmpgenc b.v.

  p.s. versie 2.520 van Tmpgenc is verschenen; mogelijk is de gewraakte import-functie verbeterd.
 • Ben inmiddels zover dat ik de *.stu bestanden van Stu8 eerst (in Stu8) omgezet heb naar *.avi, vervolgens met TMPGenc naar *.m2p en *.m2v. Hoe kom ik nu van dit format naar *.VOB en *.IFO? Met Dazzle DVD Complete loop ik vast omdat daar gemeld wordt dat het videobestand (720x576) niet DVD compatibel is en de audiostroom (MPEG1 layer2) ook niet. Het kan dus zijn dat ik wat instellingen in TMPGenc moet veranderen. Heb ook nog Ifoedit geprobeerd, maar wat dat programma wil begrijp ik helemaal niet.
 • Ik heb via de site van Nero Ahead de CD besteld met deze plugin. Hij kost 39 euro en ik ontving hem binnen 3 dagen per post.
  Na installatie kan je via Nero Vision Express direct van je avi-bestanden een DVD maken. Het werkt prima
 • [quote:6e6c86dc09="f.fontijne"]Ben inmiddels zover dat ik de *.stu bestanden van Stu8 eerst (in Stu8) omgezet heb naar *.avi, vervolgens met TMPGenc naar *.m2p en *.m2v. Hoe kom ik nu van dit format naar *.VOB en *.IFO? Met Dazzle DVD Complete loop ik vast omdat daar gemeld wordt dat het videobestand (720x576) niet DVD compatibel is en de audiostroom (MPEG1 layer2) ook niet. Het kan dus zijn dat ik wat instellingen in TMPGenc moet veranderen. Heb ook nog Ifoedit geprobeerd, maar wat dat programma wil begrijp ik helemaal niet.[/quote:6e6c86dc09]


  Kies in IfoEdit de menu-optie 'Dvd author' > 'Author new dvd', hierna kies je de video- en audio-bestanden die bewerkt moeten worden en de map/folder waar de files in dvd-structuur naar toe moeten worden geschreven. Let's roll…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.