Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle studio 8 maakt giga-bestand aan

Anoniem
rwilligen
12 antwoorden
 • Ik ben een vakantiefilm aan het bewerken met pinnacle studio 8.
  Dat lukt aardig, alleen maakt studio 8 er een giga-bestand van, van wel 40 GB!
  Op zich kan mijn harde schijf dat wel aan, maar de bewerking gaat wel steeds langzamer.

  Daar komt nog bij dat onlangs een netwerk is geinstalleerd, waarna het beeld met studio 8 ineens ook ging schokken. Kan dat met elkaar te maken hebben?
 • Pas de opslagcapaciteit van je systeem aan. Een fraaie oplossing is b.v. het combineren van twee harde schijven in een zogenaamde 'raid-0' (raid nul) opstelling (gebruik een raid-controller). Hierdoor krijg je de beschikking over de gezamelijke opslagcapaciteit van de beide schijven en snellere verwerking van de datastroom.

  Multi-tasking (gebruik van de pc voor meerdere zaken 'tegelijk') is fraai maar er zijn grenzen; draai niets of enkel dat wat zich laat combineren tegelijk.
 • Jeetje, die harde schijf lijkt me toch groot zat!
  Kan het niet iets met dat netwerk te maken hebben?

  Mozart :roll:
 • schakel onder apparaatbeheer je netwerk-kaart even uit en probeer studio 8 dan nog eens. Je merkt dan vanzelf of dat wel of geen verschil maakt.

  ps, hoeveel werkgeheugen gebruik je? Wanneer je met grote videobestanden aan de slag gaat wil dat ook nog weleens schelen.
 • Als Studio8 een 40 GB bestand aanmaakt zou er ca. drie uur ruw video materiaal vanuit de DV-camera overgezet moeten zijn. Klopt dat? Dan wordt ook een snelle PC een beetje traag naar ik uit eigen ervaring weet. Maar het kan allemaal wel. Heb net een ruim 5 GB grote DVD vakantiefilm gebrand en hoewel alleen al het inlezen van het bestand zo'n 20 minuten duurde kwam alles keurig op z'n pootjes terecht.
 • Ik heb ook problemen met de grootte van het het gecapapturde materiaal. Ik gebruik een Pinnacle DC10+ en Stduio 8 om te capturen. De kwaliteit staat ingesteld op ''Beter'' (res: 360x540 / datarate: 1800). Is het egt zo dat je bij minder dan 30 minuten video al meer 25gb kwijt bent aan ruimte? :-?

  Ik zie niet dat het Mpeg-bestanden zijn, terwijl de kaart die ik gebruik een hardwarematig Mpeg-codeer functie heeft.

  Heeft iemand enig id wat ik fout doe?

  Grtz,

  Roel
 • Het draait allemaal om de datarate van de gebruikte codec…..

  In nageneoeg ieder video programma zijn er instellingen te vinden voor het kiezen van een codec voor de invoer,opslag en uitvoer.


  Bij een dv-avi staat die vast en is 3.5 Mbytes/sec(30 Mbits/sec), dat betekend dat een dv-avi van 9 minuten 2 GB vult.

  Bij een dc10+, die overigens een hardware MJPEG kaart is en geen MPEG(is wat anders), is de datarate in te stellen met een schuifje.
  De waarde die jij in hebt gesteld op 1800 zou bij 30 minuten een bestand moeten opleveren van ongeveer 400 Mbytes…

  Heb je soms ook meteen de film bewerkt?
  let er op dat onder "maak film" de correcte instellingen gedaan zijn, er moet ergens een knop zijn die zegt: "zelfde als project"
  De dc10 maakt zoals gezegd MJPEG-avi's en dat het mjpeg is kun je zien door op de avi rechtsklik en dan eigenschappen te kiezen,laatste tapblad bvermeld de eigenschappen van de avi met onder videocompressie de gebruikte compressor.

  Datarate, daar draait het om en deze reken je uit met een bitratecalculator zoals bv deze: http://www.pointinception.com/product/?id=1002
 • Het is inmiddels opgelost, de ruis / sneeuw die af en toe erdoorheen zat was volgens mij de boosdoener.

  Toch bedankt voor de hulp! :)

  Grtz,

  Roel
 • Ik ga met deze nieuwe kennis aan de slag.
  alvast dank.

  Mozart
 • Ik heb alle tips opgevolgd, maar het beeld blijft haperen. Ik heb een testopname gemaakt van een minuut. Bij het bekijken, direct na de invoer vanaf de camera gaat het beeld al schokken. En dan is het beeld dus nog onbewerkt.

  Wordt dit her-installeren?

  Mozart
 • Ik werk nu al een paar jaar met studio7 en nu met 8.
  eerst op een pentium III 800 met 256mb en nu met een
  amd2000+ met 756MB. In beide gevallen gaat het prima.
  Maar bij studio 8 in het begin niet!!! Na het ophalen van een update loopt het prima. heb je dat al gedaan?
 • Met Studio 8.8 krijg ik het bestand grootte niet kleiner.
  Ik begrijp echt geen snars meer van. Ik wil mijn vakantie film van 90 min bewerken en als dvd op de televisie afspelen. Met menu's e.d.
  Wie kan me op weg helpen of aangeven waar ik de info vandaan kan halen. Ik heb het bestandje gedownload, die rwilligen noemde, maar snap hier ook weinig van.
  Alvast bedankt voor jullie moeite.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.