Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle Studio 8 traag

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo, ik heb een pentium 4 2.66 met 512 MB geheugen een asus p4pe.

  heb deze dagen de nieuwe pinnacle studio 8 gekocht en wat blijkt. als ik aan het monteren ben en tussen twee beeld overgangen een verloop wil plaatsen en die eerst wil bekijken, heeft hij zeker een paar seconden zo niet 10 nodig om die te kunnen af spelen. Enige idee wat dat kan zijn, aan mijn systeem mag het niet aan liggen.
 • Mwa, aan je systeem zou het toch wel kunnen liggen want zelfs een pentium4 3 Ghz-Ht is nog steeds geen match voor een RT-hardware(realtime) bewerkingssysteem.
  Effecten en overgangen uitrekenen kost nu eenmaal veel rekenkracht, zeker met dv materiaal in volle resolutie.

  Dat is (nog steeds) het bestaansrecht van dure hardware-coding video kaarten, meestal te herkennen aan de letters RT in de type aanduiding.
  Uiteraard ligt het ook wel aan de software, met bv. premiere6 heb je realtime preview zonder dure hardware.
  De preview is dan wel in een wat lagere kwaliteit en het uiteindelijke renderen duurt nog steeds lang maar tijdens het monteren kun je in ieder geval wel snel ff een controlle doen om te zien hoe het geheel wordt.

  De ene software doet dat wat slimmer als de andere en het heeft Adobe ook 6 versies van Premiere gekost voordat ze het goed werkend hadden, in premiere5 zit het ook maar werkt het gewoon niet goed.
 • Hoe groot zijn de videobestanden waar je mee werkt? Ik heb ook een P4 2,66 met 512 MB DDR en werk met bestanden die gauw 30-40 GB zijn. Dan wil het wel eens even duren voordat de PC dat hele gebeuren kan manipuleren.
 • Ik heb niet het probleem dat het traag reageert maar meer dat het opnemen van de computer naar de pc niet altijd vlekkeloos werkt.
  Bijna negen op de tien keer gaat het fout en bij mij ligt het toch echt niet aan de snelheid van mijn computer. (P4 3, Ghz. 512 MB Ram, 120 Gb schijf).
  Weet iemand toevallig een goed programma hiervoor. Ik heb het al geprobeert met pinnacle 8 en windows movie maker.
 • [quote:f9b3c7dd7d="MichelG"]Ik heb niet het probleem dat het traag reageert maar meer dat het opnemen van de computer naar de pc niet altijd vlekkeloos werkt.
  Bijna negen op de tien keer gaat het fout en bij mij ligt het toch echt niet aan de snelheid van mijn computer. (P4 3, Ghz. 512 MB Ram, 120 Gb schijf).
  Weet iemand toevallig een goed programma hiervoor. Ik heb het al geprobeert met pinnacle 8 en windows movie maker.[/quote:f9b3c7dd7d]
  1. je reageert op een topic van langer dan een week geleden, FAQ:
  [b:f9b3c7dd7d]Ik kwam net een topic tegen van een jaar geleden, en ik ben het helemaal met de starter van het topic eens! Zal ik het topic eens even omhoog schoppen? [/b:f9b3c7dd7d]
  Dat kun je waarschijnlijk beter niet doen. Wanneer je een topic van ouder dan twee weken omhoog schopt (dit doe je door er op te reageren) zonder dat je echt iets toe te voegen hebt, wordt dit als vervelend gedrag ervaren en bestaat de kans dat het topic gesloten wordt. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer je dergelijke acties vaker uithaalt er minder prettige gevolgen voor jou als gebruiker aan verbonden zijn. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen, inzichten o.i.d. en het topic het echt verdient om onder de aandacht gebracht te worden is het geen probleem wanneer je op een oud topic reageert.
  2. Start je vraag in een nieuw topic. Je hebt dan meer kans dat hij beantwoord wordt.
 • wat is de versie van studio 8 die je nu gebruikt ??
  Er zijn nl een aantal updates in omloop

  Cor
 • ik gebruik nu versie: 8.5.21.0

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.