Vraag & Antwoord

Videobewerking

TMPGenc dvd author

Anoniem
pjcdeboer
2 antwoorden
 • Hallo ,wie kan mij uitleggen in een paar simpele stappen hoe ik een homevideo kan voorzien van een menu zodat ik sprongen kan maken in het filmpje.
  Bijv.ik heb een filmpje van de dierentuin dat duurt een uur en nu wil ik een menuutje van 4 hoofstukken zodat ik bijv. een sprong kan maken van elke keer een kwartiertje.

  Ik heb me daar nu een paar uur mee beziggehouden (gezelligheid kent geen tijd) maar ik kom er niet echt uit.

  Ik begin met start>source setup>create menu>daar kies ik dan bijv. voor COOL 1 en dan krijg ik een TRACKMENU te zien waar ik dan 1 naam kan intikken en 1 thumbnail kan invoegen achtergrond lukt ook nog.
  Maar hoe kan ik nu mijn film van een uur verdelen over vier menu's zodat ik kan kiezen om bijv. naar het laatste kwartier van de film te gaan.

  Wie o wie kan mij helpen ?

  Alvast bedankt
 • Het is simpel (….):

  nadat je een video-bestand met 'add-file' aan het dvd-project hebt toegewezen krijg je de mogelijkheid om via het menu 'chapter cut edit' in het bestand te spelen naar een bepaald punt waar je een 'chapter' wilt laten beginnen.

  Doe dit met de keuze: 'add current frame to chapter' Nadat je dit voor elk punt wat je wenst in de video hebt gedaan geef je 'OK'

  Hierna ga je na 'create menu' en geeft je elk punt ('chapter') dat je gekozen hebt een leuk menu.

  Ik laat het hierbij; er zit een vrij aardige 'help' bij dit programma, kijk daarin voor eventuele nadere aanwijzingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.