Vraag & Antwoord

Videobewerking

Capturen lukt wel, bewerken niet...

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hey allemaal!

  Ik heb een Pinnacle DC10+ capture-kaart aangeschaft om mijn analoge videobandjes (8 en Hi8) naar de pc te zetten, vervolgens te bewerken, en weer terug naar een VHS.

  De bewerkings-mogelijkheden die Studio 8 vind ik te mager. Om die reden zou ik met Magix VideoDeluxe 2.0 willen werken, maar die kan niet capturen en exporteren naar de DC10. Bestaat er een mogelijkheid om tóch met Magix VideoDeluxe te werken? Door bijvoorbeeld te capturen met Studio 8, vervolgens in VideoDeluxe te bewerken, en met Studio 8 weer kopieren naar VHS?

  Groeten,

  Roel
 • Als jij analoog beeldmateriaal wilt capturen, zou ik dat doen met adobe-premiere 4,2.
  Je kunt deze bestanden dan opslaan naar keuze, en later importeren, in het pakket waarin jij graag wilt gaan editten.

  groetjes: Ger
 • Ik dacht dat Adobe Premiere niet samenwerkt met DC10+. Je moet dus wel capturen in Studio. Opslaan en vervolgens dus importeren in je favoriete bewerkingssoftware
 • Ik ben er inmiddels 8er dat Studio 8 een eigen avi-formaat gebruikt dat niet door VideoDeluxe gelezen kan worden. De enige oplossing die ik daarvoor kan bedenken is dat het filmpje gecaptured wordt met Studio 8, vervolgens in Studio 8 ''Maak Film'' naar een anders avi-formaat omgezet wordt (in mijn geval het Indeo video 5.10 codec) dat door beide programma's gelezen kan worden. Helaas duurt dit omzetten erg lang, het zou mooi zijn als ik meteen tijdens het capturen gebruik kon maken van het Indeo Video 5.10-codec, weet iemand een manier waarop dat kan?

  Grtz,

  Roel
 • Dat "eigen" formaat avi is MJPEG.
  Als je een mjpeg codec installeerd is de dc10 video in iedere windows applicatie te openen en te bewerken.

  Helaas kunnen door de installatie van een tweede mjpeg codec complicaties optreden, aangezien voor windows alle mjpeg codec's gelijk zijn bestaat er de mogelijkheid dat als jij kiest voor mjpeg rendering in een ander programma dan studio dat toch de dc10 codec wordt aangesproken met in het ergste geval een crash van het programma tot gevolg.
  oplossing is een optie die in de door jouw geinstalleerde codec moet zitten om "hardware mjpeg" uit te zetten.

  De PIC video codec van Pegasus imaging heeft bv deze optie.
  http://www.pegasusimaging.com/picvideomjpeg.htm
  Helaas is deze tegenwoordig niet meer gratis, een demo is er wel waarmee de-compressie(lezen-afspelen) geheel gratis is maar bij compressie(schrijven van avi met mjpeg compressie) wordt er een logo door de video geplaatst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.