Vraag & Antwoord

Videobewerking

Ervaringen met externe HD / DVD behuizing

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik overweeg om bij Alternate in Ridderkerk een externe HD behuizing aan te schaffen. Zij hebben er een stuk of 10 op hun site staan. In dit kastje (met koeling en voeding) kan je een HD onderbrengen maar ook een DVD-R. De communicatie naar je PC vind plaats via IEEE1394/firewire en/of USB. Voor zover ik kan beoordelen zijn de datasnelheden ruim voldoende. Het lijkt mij een leuke oplossing om in combinatie met een snelle Notebook buiten de deur video te editen zonder al te veel hardware mee te slepen. Thuis pendelen met een DVD-R tussen PC en Notebook wordt hiermee ook een stuk simpeler.

  In het aprilnummer 2003 van Computer Totaal zijn 12 van die kastjes getest. Prijzen tussen EUR 69,- en 119,- (zonder HD)

  Wie heeft ervaringen met een dergelijke behuizing?
 • Ik heb twee maanden geleden een externe behuizing voor een harde schijf gekocht en ik ben er erg tevreden over. Het gemak met de PPC was voor mij ook een reden. Ik gebruik de externe HD voor videobewerking met studio 8. De datasnelheid is ruim voldoende om een analoge video te capturen in het formaat 720 * 576. Het merk van de behuizing is Wise gekocht bij Computerland voor 99 euro. Ik gebruik de fire-wire aansluiting.


  Groeten

  Edward Teunissen
 • ik adviseer wel om niet de goedkoopste van het goedkoopste te nemen maar eventueel wat meer uit te geven aan een wat stevigere beheuizing want het kan best nog wel es gebeuren dat ie valt of de hele tijd heen en weer beweegd in een tas, ik denk dat als je dan een half uit elkaar gevallen behuizing aantreft je toch denk van "had ik maar die iets duurdere gekocht" aangezien die het dan misschien wel zou hebben overleeft
 • Nog een advies: ga voor firewire of gecombineerd fw+usb2.

  Ik heb al verschillende keren op diverse techfora gelezen dat alhoewel usb2 voldoende specicficatie heeft de datasnelheid nog wel eens te wensen overlaat.
  Het is toch een relatief nieuwe norm en kennelijk nog niet helemaal uitgebakken, firewire is er al een tijd en nagenoeg probleemloos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.