Vraag & Antwoord

Videobewerking

moglkhedn stnd alone dvd recorder via pc tot stand brengen?

Anoniem
Johnny321
3 antwoorden
 • Ik ben een beginneling wat betreft videobewerking . Ik was eigenlijk van plan om mij een stand alone dvd recorder met harde schijf aan te schaffen, maar de hoge kostprijs van deze recoders vandaag de dag , brent mij tot de bedenking of ik niet op een goedkopere manier hetzelfde resultaat kan verkrijgen via mijn pc: ik bedoel dus dat ik over de mogelijkheid wil beschikken om bijv. een opname te maken van een tv-programma (een film bijv.) , dit op te nemen en meteen te branden op dvd zodat ik dit daarna kan afspelen op een veel goedkopre stand alone dvd-speler.

  Ik beschik over een Intel Pentium 4 2Gig en Ati-Radeon 7500 videokaart en een harde schijf van 40ghz .

  Ik vermoed dat ik over een tv-kaart , een dvd writer zal moeten beschikken en ook over de nodige software . Zal ik ook moeten investeren in een nieuwe harde schijf of is dit niet echt nodig?
  Welke tv-kaart (Hauppage/ Pinnacle?) en dvd-writer koop ik het best om een goed resultaat te verkrijgen dat op elke stand alone dvd-speler afgespeeld kan worden?
 • [quote:d19f306830="othellobe"]Ik beschik over een Intel Pentium 4 2Gig en Ati-Radeon 7500 videokaart en een harde schijf van 40ghz . [/quote:d19f306830]
  Dit toevallig:
  [quote:d19f306830]Pentium 4 Ghz, Ati Radeion 7500, hd van 40GB[/quote:d19f306830]
  Nu je vraag.
  Wat moet je nog hebben:
  TV-kaart:
  Een keuze tussen de pinnacle en hauppage is altijd moelijk te maken. Je koopt geen miskoop aan een Pinnacle PCTV (pro als je incl. radio wilt). Deze kaarten hebben als nadeel dat ze geen hardwarematige MPEG2 encoder aan boord hebben. Het coderen van het filmmateriaal moet dus door de processor gebeuren. Nu kan jouw systeem dat wel aan, dus dat maakt op zich niet zo veel uit. Een TV-kaart mét hardwarematige MPEG2 codering is de Hauppage de PVR350. Een nadeel is dat die geen teletekst ondersteund, hij heeft trouwens wel een tv-out, maar dat heeft jouw radeon 7500 volgens mij ook wel.
  Harde schijf:
  Je hebt minstens nog een behoorlijk grote harde schijf nodig. Neem daar in je achterhoofd dat een seconde DVD kwaliteit 3,6MB is. Omgerekend is dat ongeveer 12GB per uur. Als je een hd van rond de 80 GB koopt, kun je wel een paar filmpjes d'r op gooien. Je kunt het best een aparte hd kopen, zodat je het aantal verloren frames zoveel mogelijk vermijdt.
  DVD-writer:
  Tussen de DVD-writers onderling zit volgens mij niet al te veel verschil. Koop er een die uit de voeten kan met zoveel mogelijk standaarden. (DVD+R(W) DVD-R(W).
 • Dank je voor het antwoord. Het onderscheid tussen de tv-kaarten met of zonder Mpeg 2 hardwareondersteuning is een voor mij belangrijke verduidelijking. Teletekstondersteuning lijkt me niet echt nodig gezien je de teletekst pagina's ook online kunt raadplegen. Ik ga er van uit (wellicht domme vraag) dat het mpeg2 - formaat in tegenstelling tot hetdivx-formaat door de stand alone dvd-spelers wordt herkend.

  De noodzaak van een aparte harde schijf is wel wat een tegenvaller. Ik had gehoopt dat het mogelijk zou zijn om direct een opname te maken en terzelfdertijd op de dvd te schrijven zonder tussenkomst van de harde schijf . De meeste stand alone recorders hebben toch ook geen harde schijf . Enkel de duurste (de Panasonic DMR-HS2 bijv.) beschikken over een ingebouwde harde schijf van 40Gb. Ik ga er op basis van uw antwoord van uit dat het dus momenteel niet mogelijk is om via de pc een eenmalige programmaopname en dvd-schrijfbewerking te verwezenlijken zoals dat met bijv. een dvd-recorder (bijv. de Panasonic DMR-E50) momenteel het geval is. Is dit correct?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.