Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle Studio DC10 Plus aan te raden?

Anoniem
Johnny321
7 antwoorden
 • Ben niet tevreden met mijn huidige capturekaart en heb al min of meer voor een Pinnacle Studio DC10 Plus gekozen. Enkele vragen:

  - Is dit een aanrader? (er worden er wel erg veel aangeboden op Marktplaats.nl op dit moment)

  - Welke versie is actueel op dit moment? is een oudere versie waardeloos? firmware upgrade mogelijk?

  Ik wil 'm gebruiken voor analoge capture met hoge kwaliteit (S-VHS) onder Windows-XP en m'n computer is snel genoeg.
 • Ten eerste: Waarom ben je niet tevreden met je oude capture-kaart. Als de oude problemen geeft, hoeft het nog niet opgelost te worden door er een nieuwe in te gooien.

  Hoge kwaliteit is BTW ook te verkrijgen met een tv-kaart met video-in. Over het algemeen is een Pinnacle Studio DC10Plus wel aardig tot zeer goed, d'r waren eerst wat problemen met drivers etc, maar dat is volgens mij nu wel aardig opgelost. Nadeel van de DC10+ is dat 'ie vrij prijzig is.
 • [quote:5d6e55e35f="plau"]Zoals velen in dit forum ben ik enthousiast geraakt voor het digitaal opnemen en bewerken van video.
  Echter, ik heb een S-VHS camera en verwacht toch iets beters dan de abominabele kwaliteit die ik tot nu toe heb bereikt. Ik heb stukjes film gecaptured in diverse formaten en met diverse progs, maar het uiteindelijke resultaat (steeds SVCD gemaakt) is nog steeds bedroefend: dit durf ik mijn familie niet te laten zien!

  Ik ben voorzichtig begonnen:

  eerste ervaring:
  TARGET FLY VIDEO EZ CAPTURE + TUNER (+/- ?55)
  instabiel; kwaliteit niet voldoende; werkte niet met de meeste software; leuk speelgoed.

  tweede ervaring:
  TARGET DV/AV TWINS CAPTURE ALLINONE PCI (+/- ?90)
  stabiel; helaas geen XP-drivers: gooit m'n LAN verbinding in de prak.
  hierbij zit ULEAD VIDEO software, maar deze kon niet boven de [vanalles]x288, dus heb ik PowerdirectorPRo van Cyberlink gekregen, waarmee ik tot 720x576 kan opnemen.

  Ik heb op dit ogenblik 4 grote uitdagingen voor jullie:

  Als ik boven de 352x288 capture, dan zie je rond snelle bewegingen de twee frames ten opzichte van elkaar verschuiven (snap je?). afgrijselijk gezicht. Wat hiertegen te doen?

  Het opgenomen beeld is horizontaal niet stabiel (beeldlijnen zijn ten opzichte van elkaar onregelmatig licht verschoven. Als ik de camera rechtstreeks op de TV/videorecorder aansluit, staat het beeld als een huis.

  Zal dit alles aanmerkelijk beter (en aanvaardbaar) worden als ik 't op DVD's brand?

  Moet ik overstappen op een ander merk capture kaart?

  Aan de rest van de hardware kan het niet te liggen: cpu wordt niet overbelast en ik neem uitsluitend via de S-video ingang in AVI-formaat op.
  [/quote:5d6e55e35f]
  Dit zijn dus je problemen, ff gezocht naar je berichten, het volgende antwoord van rwilligen geeft ook al aan dat je beter een kaart met hardwarematige decoder kunt doen. Een PinnacleDC10+ lijkt me dan wel een goeie.
 • Bedankt.

  Wie nog iets te melden heeft over deze kaart (huidige versie, eigen ervaringen): vooral reageren !
 • Ik heb zowel een pctv kaart van pinnacle als de DC10 capturekaart van pinnacle, de laatste is wel bijna 2 keer zo duur, maar je hebt ook wel waar voor je geld en er zit studio beeldberkingssoftware bijgeleverd, dus met de dc10 kaart kun je zo uit de voeten, met de pctv kaart trouwens ook wel maar met deze heb ik het heel veel dat beeld en geluid op bepaalde momenten uit synchronisatie zijn, hier heb ik bij de dc10 geen last van, wel een goede grote tweede schijf van minstens 40 GB en 7200tpm aansluiten, ik zou de filmbestanden in ieder geval op een aparte schijf als waar de besturing op zit opslaan en in NTFS format.


  Veel succes.
 • [quote:a5fbb0fa76="Drupke"]Ik heb zowel een pctv kaart van pinnacle als de DC10 capturekaart van pinnacle, de laatste is wel bijna 2 keer zo duur, maar je hebt ook wel waar voor je geld en er zit studio beeldberkingssoftware bijgeleverd, dus met de dc10 kaart kun je zo uit de voeten, met de pctv kaart trouwens ook wel maar met deze heb ik het heel veel dat beeld en geluid op bepaalde momenten uit synchronisatie zijn, hier heb ik bij de dc10 geen last van, wel een goede grote tweede schijf van minstens 40 GB en 7200tpm aansluiten, ik zou de filmbestanden in ieder geval op een aparte schijf als waar de besturing op zit opslaan en in NTFS format. [/quote:a5fbb0fa76]Ik weet niet waarmee je je beeldt captured, maar met VirtualDub is het probleem van de synchronisatie bekend. Er is een 'speciale' VirtualDub die dit probleem oplost.
  Het aantal toeren van de hd maakt niet zo veel uit. Het rpm zegt meer iets over de benaderingssnelheid dan over de schrijfsnelheid
  Waarom in NTFS opslaan? FAT werkt ook goed. Het is wel zo makkelijk om een aparte hd te nemen, en die te formateren met een zo groot mogelijke clusterinhoud ivm snelheid.
 • Hoe meer ik op Internet zoek, des te meer ellende ik lees over Pinnacle (service), Studio 8 (rampenpakket) en de DC10 Plus. Enkele voorbeelden:

  http://www.dvdrhelp.com/capturecards.php?CaptureCardRead=Pinnacle%20DC10%20Plus&Search;=Search
  http://www.file.cc/Pinnacle_Studio_DC10PLUS_6_MB_B00000J4DO.html
  http://www.slashcam-videox.de/cgibin/webbbs/forumc_config.pl?read=40220
  http://www.pcmag.com/article2/0,4149,574600,00.asp

  Gevonden problemen: geen capture mogelijk in 768x576; niet (makkelijk) bruikbaar met andere sw (ivm eigen mpeg codec); niet bruikbaar met SIS-chipset (heb ik nou juist); software crasht vaak en Pinnacle biedt beroerde service.
  Ik denk dat ik nog maar even verder zoek…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.