Vraag & Antwoord

Videobewerking

van Mpeg naar DVD

Anoniem
broome
18 antwoorden
 • Ik heb mijn film m.b.v. pinnacle, virtualdub en tempgenc een avi bestand gemaakt. (met tempgenc wizard een dvd VBR Mpeg 1) maar nu wil ik het op een dvd branden met nero, maar kom er niet uit hoe. kan iemand mij precies vertellen hoe ik deze nu moet branden,ik heb wel de nieuwe nero om dvd's te branden.
 • Je bedoelt waarschijnlijk dat je een MPEG bestand gemaakt hebt met behulp van TMPGEnc.

  Dat bestand open je vervolgens in TMPGEnc DVD Author (een progamma dat je bestand geschikt maakt om op DVD te branden) en het bestand dat daar uit voort vloeit open je in Nero en branden maar……

  DVD Author maakt 2 mappen aan een [b:b703baf3fb][i:b703baf3fb]audio ts [/i:b703baf3fb][/b:b703baf3fb]en een [b:b703baf3fb][i:b703baf3fb]video ts[/i:b703baf3fb] [/b:b703baf3fb] de video ts open je rechts in de kolom van NERO en sleept het geheel in Nero van de rechter naar de linker kolom in de map [b:b703baf3fb][i:b703baf3fb]video ts [/i:b703baf3fb][/b:b703baf3fb] en drukt op branden…..

  Ik hoop dat het zo lukt….

  P.S. je kan eerst ff op dvd-rw proberen…..je weet maar nooit.
 • Bedankt voor je antwoord, ik heb nu tempgenc dvd author gedownload. maar nu weet ik niet precies hoe de volgorde nu is.
  kun je me ff precies vertellen hoe ik nu stap voor stap moet beginnen.
  ik heb met mijn video camera de beelden overgebracht en met pinnacle 8 bewerkt maar dan ……

  groetjes erik
 • Bedankt voor je antwoord, ik heb nu tempgenc dvd author gedownload. maar nu weet ik niet precies hoe de volgorde nu is.
  kun je me ff precies vertellen hoe ik nu stap voor stap moet beginnen.
  ik heb met mijn video camera de beelden overgebracht en met pinnacle 8 bewerkt (ook heb ik virtualdub) maar dan ……

  groetjes erik
 • wanneer ik tempgenc dvd open en naar create new project. add. file en hier mijn opgeslagen bestand van tempgenc open geeft hij het volgende aan Can't load"sfmpgdec.dll". Wat doe ik fout
 • ik heb het weer opnieuw geprobeerd maar nu geeft hij bij het openen add file het volgende aan: A video sequence header is necessary …. heb ik ergens een setting fout staan.
  na pinnacle gebruik ik virtual dub en dan tempgenc
 • A video sequence header is necessary …. die melding kreeg ik de eerste keer ook.(Had zelf wat aan de instellingen zitten rommelen)
  Richard van Willigen wist mij toen te vertellen dat je beter de wizard (TMPGEnc) kan gebruiken en verder niets zelf gaan instellen (behalve dan in het begin
 • Ik krijg het niet voor elkaar. ik krijg telkens de melding Can't load"sfmpgdec.dll". wil je me even stap voor stap uitleggen wat ik moet doen na pinnacle.(graag een heeeele exacte uitleg graag) sorry voor de overlast
 • MMmmm,stap voor stap….

 • dus je gebruikt helemaal geen virtualdub???? is de kwaliteit dan wel oke!!
 • het lukt me niet, krijg iedere keer dezelfde melding Can't load …..
  Ik denk dat het ergens in de instelling zit
 • Nee,ik gebruik geen virtualdub, waar gebruik jij dat dan voor?
 • om de avi bestanden die gemaakt zijn met pinnacle aan elkaar te plakken tot een fim.moet ik misschien een andere versie van tmpgenc hebben.nu heb ik 2.59 en de dvd author
 • Maar …..(of ik begrijp het niet goed….) je kan alles toch al met pinnacle aan elkaar plakken,incl. overgangen enz.enz. en dan in zijn geheel renderen tot AVI.
 • HAAAAA de aanhouder wint, ik heb het probleem gevonden.misschien een beetje dom van me maar ik moest met de keygen nog ff aanmelden.maar nu heb ik nog een vraag bij de instelling van tmpgenc kun je de kwaliteit in stellen, hier nam ik altijd bij Motion Search Precision:
  de Highest Quality(very slow), wel een goede kwaliteit maar als ik het nu met de hele film wil doen duurd het maar liefst 48 uur !!!
  standaard staat hij op Motion Estimate Search (fast) hoe is de kwaliteit dan op dvd ??? kun je eens kijken waar jij hem op zet.nog even over het virtualdub gebeuren, als ik de film wil renderen met pinnacle kan dat maar tot 2 GB, dus heb ik totaal 4 bestanden en deze plak ik dan weer aan elkaar met virtualdub.
 • Ik heb hem op [i:d0031510ff]Motion Estimate Search (slow)[/i:d0031510ff]
  Maar renderen tot 2 GB dat snap ik niet helemaal…….Of heb je soms niet meer ruimte op je schijf…..?
 • sorry het is niet 2 maar 4 GB.
 • [quote:0a5d0cfca9="broome"]sorry het is niet 2 maar 4 GB.[/quote:0a5d0cfca9]

  uw partities staan in FAT32, die ondersteunen geen bestanden groter dan 4 giga
  ntfs wel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.