Vraag & Antwoord

Videobewerking

Converteren van .vcr formaat naar Moviemaker

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een ATI All in wonder Radeon 7500 TV kaart in mijn computer. Deze fungeert ook als video-recorder.

  Nu maakt hij een bestand aan met als extensie .VCR
  Ik wil die video graag gaan bewerken, maar hiervoor is het nodig om dit bestand te converteren naar een formaat welke Moviemaker begrijpt. Weet iemand van jullie welk programma ik hiervoor moet aanschaffen?

  Thanks
  Tweety
 • In principe wil je dus alleen maar vcr omzetten naar wmv, mpeg of avi? Als ik dat goed begrijp. Ik heb eens op dit forum gezocht er is niet echt een Topic die dit beschrijft.
 • Je kunt toch ook de video opnemen in Movie Maker, veel gemakkelijker, kun je daar direct bewerken
 • [quote:3cd9ab9d60="Johnny321"]Je kunt toch ook de video opnemen in Movie Maker, veel gemakkelijker, kun je daar direct bewerken[/quote:3cd9ab9d60]
  Zou het mogelijk zijn dat hij de vcr op zijn pc recorder afspeelt en via Moviemaker opneemt???
 • [quote:813f92c7bd="joostjep"]Zou het mogelijk zijn dat hij de vcr op zijn pc recorder afspeelt en via Moviemaker opneemt???[/quote:813f92c7bd]???
  begrijp je het wel goed??
  Als er een signaal binnenkomt, dan kun je dat opnemen met een programma die can capturen, …de vcr op zijn pc recoder afspeelt… ???
 • [quote:cc1ec96702="Johnny321"]
  begrijp je het wel goed??
  Als er een signaal binnenkomt, dan kun je dat opnemen met een programma die can capturen, …de vcr op zijn pc recoder afspeelt… ???[/quote:cc1ec96702]

  De vcr-file is in principe al gemaakt door de aanwezige capture software. Stel men zou deze vcr-file middels de bestaande software afspelen. Is het dan mogelijk deze op te nemen middels movie-maker? Zodat die alsnog omgezet kan worden naar wmv!
  Ik heb zelf geen .vcr file op mijn pc staan en kan het daarom ook niet uitproberen.
 • Je bedoelt dit:
  Je speelt de video af
  Wat je op je beeldscherm ziet, wil je opnemen?
  Dat kan met CamStudio
  Dat kun je dan openen in Windows Movie Maker (denk et) en zo omzetten naar wmv
 • Ja, ik weet dat ik ook via Moviemaker kan opnemen. Maar dat is vrij omslachtig en tijdrovend. Tevens kan ik moviemaker niet gebruiken als een programeerbare videorecorder.

  Maar uiteindelijk wil ik het opgenomen programma wél weer kunnen bewerken in moviemaker waardoor ik dus het aangemaakte bestand dien te converteren naar een bestand dat die Moviemaker kan lezen.

  Groetjes
  Tweety
 • welk programma gebruik je eigenlijk voor het opnemen van die films? Kun je dat programma niet bv anders instellen zodat het .avi opneemt?
 • Ik gebruik hiervoor ATI Multimedia Center 8.5.0.0 deze is van die kaart zelf. Maar een keuze van extensie heb ik daar niet. Het is opnemen en hij maakt er dan automatisch de extensie ###.vcr aan.

  Het is om gek van te worden, ik heb al meer dan 20 converteerprogramma's gedownload, maar geen enkele kan er iets mee. En die producent van de kaart antwoordt gewoon niet. Nou ik ga wel verder met zoeken op internet, want érgens moet er toch één converter te vinden zijn hé? :(

  Groetjes
  Tweety
 • Ik twijfel d'r aan of het een formaat is, probeer es met Gspot te achterhalen welke codec het is.
  Probeer ook es het bestand te hernoemen naar avi en proberen af te spelen.
 • Nou, ik heb een aantal kopiën van dat bestand gemaakt en ze hernoemd naar avi mpeg mpg enz..

  Maar niets gebeurt.
  Wél vreemd is het dat als ik een hernoemd bestand bekijk via de eigenschappen, dan noemt die hem ***.avi.vcr Die vcr die is er niet weg te halen. Ik zal eens kijken met gspot of die er wél kaas van kan maken.

  Groetjes
  Tweety
 • Wellicht is er het volgende aan de hand: het VCR formaat is precies wat de extentie zegt: het is een file die is weggeschreven door een viderecorder applicatie.
  Het idee van deze file is uitsluitend dat je er naar kijkt, en waarcshijnlijk kan dat met vrij geavanceerde funties zoals vooruit spoelen,terug-slowmotion, timeshift enz,enz.

  Mogelijk is er nog een programma aanwezig welke daadwerkelijk avi-capture doet?
  Heet dat bij ati niet de tv-player?


  Mijn Asus tnt had zoiets soortgelijks, je had een soort videorecorder met 2 kwaliteiten goed/minder goed en deze nam op in een onmogelijk formaat, maar wel met zeer weinig systeem belasting, je kon gewoon doorsurfen,cd's branden enzo.
  Echt AVI video capturen deed je op een andere manier en je kreeg dan pas avi's waar dan ook van alles voor was in te stellen zoals resolutie en compressie.
 • [quote:e8baa3e12d="RodaTweety"]Nou, ik heb een aantal kopiën van dat bestand gemaakt en ze hernoemd naar avi mpeg mpg enz..

  Maar niets gebeurt.
  Wél vreemd is het dat als ik een hernoemd bestand bekijk via de eigenschappen, dan noemt die hem ***.avi.vcr Die vcr die is er niet weg te halen. Ik zal eens kijken met gspot of die er wél kaas van kan maken. [/quote:e8baa3e12d]
  Je hebt de optie: 'Extensies voor bekende bestandstypen' aanstaan. Zet die uit, en je kunt hem wel hernoemen. (Extra -> Mapoties -> Weergave ->;) (8ste van boven)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord