Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

Terugschrijven video uit Prem.6.5 naar camera lukt niet meer

Anoniem
boshond
7 antwoorden
  • Kep een Sony DCR-TRV828E met een officiele DV-in. Met Premiere 6.0 op Windows 98SE kon ik via FireWire m'n tape probleemloos terugschrijven naar de camera. Nu heb ik een andere computer met XP en Premiere 6.5 en weer een FireWire. Capturen gaat probleemloos, evenals het bedienen van de camera vanuit de computer. Alleen terugzetten op tape gaat niet. Het scherm wordt zwart met een paar blokjes waar je het beeld in ziet. Alle instellingen (Project settings en preferences) staan hetzelfe als op m'n oude computer. Wie weet de oplossing?
  • Controleer allereerst de werking van de camera op het punt van dv-in. Werkt de dv-in goed, dan kun je overwegen een 'image' te maken van de XP/Premiere installatie-partitie m.b.v. Norton Ghost o.i.d. Hierna een hernieuwde en derhalve 'schone' installatie van XP en Premiere geeft dan afhankelijk van het nu wel/niet functioneren van de export-functie duidelijkheid omtrent het correct kunnen functioneren van de pc op dit punt.
  • Ik heb het uiteindelijk kunnen oplossen en wel als volgt:
    Ik had op die XP een on-board vuurdraad aansluiting (VIA). Die "aan boord" dingen vertrouw ik nooit zo erg. Dus heb ik mijn vuurdraad kaart uit de Win98se computer gehaald en overgezet in de XP computer. Et voila, het werkt. Voor de volledigheid: het is een Dynalink Firewire 1394PB kaart (PCI).
    Windhoos opnieuw installeren vond ik een beetje teveel werk.
  • [quote:c17ad55b4d="boshond"]Ik heb het uiteindelijk kunnen oplossen en wel als volgt:
    Ik had op die XP een on-board vuurdraad aansluiting (VIA). Die "aan boord" dingen vertrouw ik nooit zo erg. Dus heb ik mijn vuurdraad kaart uit de Win98se computer gehaald en overgezet in de XP computer. Et voila, het werkt. Voor de volledigheid: het is een Dynalink Firewire 1394PB kaart (PCI).
    Windhoos opnieuw installeren vond ik een beetje teveel werk.[/quote:c17ad55b4d]

    Interessanter is natuurlijk de vraag hoe de onboard-firewire werkzaam te krijgen, danwel waarom deze niet correct functioneert.
  • Je haalt me de woorden uit mijn toestenbord. Voorlopig werkt dit nu (en dat was even belangrijk) maar ik zou zeer graag willen weten waarom die on-board niet werkt. Wie heeft een paar tips voor me? Heeft een on-board kaart ook een driver nodig? Ik neem aan dat je dan het bios moet flashen?
  • Las net in een forum (http://www.techimo.com/forum/t68617.html) dat het wel degelijk kan liggen aan een poort die gewoon niet goed werkt. Ik heb een ASUS A7N8X Deluxe moederbord. Het enige antwoord dat ASUS gaf is dat de laatste drivers moeten worden geinstalleerd maar dat hielp blijkbaar ook niet. Dus wellicht is dit toch de enige oplossing. Zo niet, dan hoor ik het graag!
  • Heb je in de preferences wel de correcte camera ingesteld?, ik denk een "sony standard" of de "alternate 1"

    Project settings staan op "dv playback" ?
    Zelfde tapblad—> "playback settings" , alles aangevinkt wat daar staat?
    Compressor—> "microsoft dv pal"?
    Audio op 48 Khz?

    Zomaar een paar ideetjes…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.