Vraag & Antwoord

Videobewerking

van groot naar klein....en passend.

Anoniem
theplayer1
15 antwoorden
 • Het lukt me prima om een opgenomen videoclip op mijn harde schijf via Nero express op een vcd te branden.
  Ook een opgenomen tvfilmfragment van bijv. 2 Gb (zo'n 50 minuten) kan ik al terugbrengen naar 870 Mb (nog veel te groot, overigens) in MPEG2 met PowerDVD dat op mijn computer staat.
  Wat ik echter niet voor elkaar krijg, is een complete film van 2 uur terugbrengen naar ongeveer 700 Mb zodat ie op een cd past,…en in dezelfde kwaliteit! Ik zie films in perfecte beeldkwaliteit van 700 Mb langskomen die ruim 2 uur duren. Hoe doet men dat toch??
  Ik heb XP, 512 Mb intern en nog genoeg Gb over…!
  PowerDirectorPRO, Powercinema, PowerDVD. Wat mis ik nog?
 • Ruim 2 uur op 700MB?? Dat kan geen (s)vcd zijn. Dat moet haast wel DivX of Xvid zijn. Een film van ruim 2 uur op een (s)vcd kan misschien wel, maar dan heb je belabberde kwaliteit.
 • OK, dan is het DVD. Hebben ze die dan verkleind? Net als van bijv. wave naar MP3?
  Ik nam deze week een stukje tv-film op: 50 minuten: 2Gb!! Dat heb ik met PowerDVD terug kunnen brengen naar 870 Mb in MPEG2, maar dus steeds nog veel te groot voor een vcd van 700!!
  Hoe kan men dan een film (die in de bioscoop ruim 2 uur duurt)op ongeveer 700 Mb wegschrijven? Je ziet genoeg voorbeelden langskomen.
 • [quote:2d01e8c42f="the player"]OK, dan is het DVD. Hebben ze die dan verkleind? Net als van bijv. wave naar MP3?
  Ik nam deze week een stukje tv-film op: 50 minuten: 2Gb!! Dat heb ik met PowerDVD terug kunnen brengen naar 870 Mb in MPEG2, maar dus steeds nog veel te groot voor een vcd van 700!!
  Hoe kan men dan een film (die in de bioscoop ruim 2 uur duurt)op ongeveer 700 Mb wegschrijven? Je ziet genoeg voorbeelden langskomen.[/quote:2d01e8c42f]Omdat het gecodeerd is met DivX. Soort MP3 voor WAVE en wat JPEG voor BMP is. zoiets dan. DivX kan niet in een standalone DVD speler (tenzij die DivX ondersteund, maar dat zijn er nog maar een paar)
 • Aha… en nu mijn vraag! Kan ik dat ook? Dan kan ik mijn videobanden van 3 uur dus op een dvd-schijf over gaan zetten. Ik heb een DVD-brander!
  Wat heb ik daar nog meer voor nodig?? PowerDVD? of iets anders?
 • Ja, dat kan. Met vhs2dvd.
  ff zoeken op KaZaa :lol:
 • Bedankt voor de suggestie. Ik ben er inmiddels achter dat een dvd-r 120 minuten opslagcapaciteit heeft. Weet je misschien ook hoeveel video er op zo'n dvd past? (dus: gecomprimeerd wordt met vhs2dvd) En houd je dan dezelfde kwaliteit?
 • Met experimenteren kom je wel verder.
  Inmiddels heb ik stukje van 4 minuten hoge kwaliteit video via Power DVD opgenomen op mijn HD: dat is 152 Mb.
  Via een SVHS van de video recorder naar een SVHS-in bus op de pc

  Vervolgens eerst met Power Director Pro weggeschreven in MPEG2. Dat levert geen compressie op! Nog steeds 152 Mb groot. Wel is de kwaliteit al minder dan het origineel en het beeld is bovendien kleiner.

  2e poging: wegschrijven als DVD. Dat levert 193 Mb op, niet bepaald kleiner. Het beeldformaat is groter maar ook hier geen gelijke kwaliteit als mijn origineel.

  3e manier: wegschrijven in AVI: 830 Mb. Die valt dus meteen af! Kwaliteit komt wel dicht bij het origineel.

  Tja wat nu? Of ik begrijp het nog niet …. Hoe krijg je dit nou kleiner met dezelfde beeldkwaliteit?
 • [quote:d87b998734="theplayer1"] Ik ben er inmiddels achter dat een dvd-r 120 minuten opslagcapaciteit heeft. Weet je misschien ook hoeveel video er op zo'n dvd past? (dus: gecomprimeerd wordt met vhs2dvd) En houd je dan dezelfde kwaliteit?[/quote:d87b998734]Het aantal minuten dat je op een dvd kwijt kunt is variabel. Je kunt de kwaliteit van MPEG zo aanpassen dat het op een DVD pas. (je bedoelt toch de dvd-r van 4,7GB). De kwaliteit zal niet slechter zijn dan origineel. Het is digitaal, en je kunt de beelden op je pc zo bewerkend dat ze mooier worden (ruis eruithalen, strepen, etc.)
  Ik zou zeggen, probeer es wat met VHS2DVD en speel er wat mee. Dan kom je d'r meestal zelf wel achter. (oja, als je er niet uit komt in VHS2DVD, kijk dan eerst in het helpbestand alvorens op het forum te vragen. Scheelt jou veel tijd, en wij als forummers typwerk.
 • OK Bedankt voor de tip! Ik bedoel inderdaad de dvd-r van 4.7 Gb (120 min.) vhs2dvd is echter niet te vinden via Kazaa!
  Misschien met Power dvd? Moeilijke materie!
 • Ik kan em ook niet meer vinden. Kijk anders ff op download.com: http://download.com.com/3120-20-0.html?qt=vhs&tg;=dl-2025
 • vhs2dvd is niet te traceren. Er staan wel verschillende andere maar ik weet niet wat ze doen.
  Als ik die resultaten zo eens bekijk, dan is het overzetten van video naar een schijfje niet zonder meer beter. De erg goede kwaliteit van mijn videobanden blijft niet intact bij overzetten naar MPEG, AVI of DVD. Bovendien zet je een 3uurs band niet "even over" Dat kost je nogal wat tijd én cd's, met bovendien het gevolg dat er stukken film afgebroken moeten worden (past er niet op!)
  Tja en als je dan zo'n 150 videobandenarchief hebt met muziek, film enz (die misschien over enkele jaren gaan verkruimelen) dan is dit niet meteen de oplossing…toch??
 • Met wat voor een kaart capture je trouwens? De kaart heeft ook een grote invloed op de kwaliteit.
  Als je 150 banden wilt branden, kun je ze beter niet op cd doen. Op DVD kan dat beter. (op cd moet je ze branden als (s)vcd, een heel karwei) Dan kun je ze op een standalone makkelijker weer kijken.
  Ik had dit bericht van jou niet eens gelezen :oops: [quote:cbafa3eb70="theplayer1"]Met experimenteren kom je wel verder.
  Inmiddels heb ik stukje van 4 minuten hoge kwaliteit video via Power DVD opgenomen op mijn HD: dat is 152 Mb.
  Via een SVHS van de video recorder naar een SVHS-in bus op de pc

  Vervolgens eerst met Power Director Pro weggeschreven in MPEG2. Dat levert geen compressie op! Nog steeds 152 Mb groot. Wel is de kwaliteit al minder dan het origineel en het beeld is bovendien kleiner.

  2e poging: wegschrijven als DVD. Dat levert 193 Mb op, niet bepaald kleiner. Het beeldformaat is groter maar ook hier geen gelijke kwaliteit als mijn origineel.

  3e manier: wegschrijven in AVI: 830 Mb. Die valt dus meteen af! Kwaliteit komt wel dicht bij het origineel. [/quote:cbafa3eb70]
  Ik heb ff een tekst op gezocht van de echte expert; rwilligen; als reactie op een soortgelijke vraag[quote:cbafa3eb70="rwilligen"]Meest eenvoudig is een wintv kaartje waarmee je mbv virtualdub de video captured en vervolgens mbv TMPGenc de video omzet naar mpeg1.
  vervolgens brandt je de mpeg1 tot vcd mbv Nero.

  Houd er rekening mee dat je evt een tweede harde schijf moet aanschaffen, video capturen op de hd waar je windows opstaat mislukt vaak(dropped frames).
  Verder is er de 2 GB beperking in winME wat betekent dat je Virtualdub zal moeten configureren tot het capturen in segmenten van max 2GB, is niet moeilijk maar je moet wel ff weten hoe.
  Een oplossing voor dit "probleem" is werken met win2000/XP en het NTFS bestandsysteem, dit heeft in tegenstelling tot het fat32 bestandsysteem van winme geen beperking in de grootte van betsanden.[/quote:cbafa3eb70]
  Ook heb ik er eentje van Jaap H opgezocht:[quote:cbafa3eb70="Jaap H"]Ga meteen voor de/het juiste/beste equipment (ahum): (suggesties:)

  - koop een tv-kaart voor de benodigde video-ingang
  - capture m.b.v. VirtualDub in mjpeg met Picvideo van Pegasus
  - edit het materiaal met Adobe Premiere of beter
  - maak er dvd geschikt materiaal van met de mpeg-encoder Tmpgenc
  - author de dvd met een dvd-authoring programma (IfoEdit etc.)
  - schrijf de dvd met Nero of equivalent (eerst eventueel op dvd-rewritable)[/quote:cbafa3eb70]
  Ik hoop dat je hiermee wat verder komt.
 • Wow, daar komen even wat termen bij!

  Even over je vraag: in mijn ALDI-PC zit een Medion(7134) WDM VIDEO CAPTURE en Medion TV-tuner 7134 MK2/3 (wat dat ook moge zijn..)

  Dan terug op je reactie (bedankt overigens):
  dat verhaal van rwilligen doe ik al en dat is geen probleem: video opnemen op harde schijf en er met PowerDVD een MPEG-, VCD- of AVI- bestand van maken. Ik dacht alleen dat ik daarmee een videoband van 3 uur zo kon comprimeren zodat hij op een cd past (ja, weet ik veel…!), nou, dvd dan. Da ken dus nie,war! En de kwaliteit is ook minder.

  Het verhaal van Jaap H is nog te veel wiskunde…. Volgens mij doe ik sommige dingen al met andere hardware/software.

  Maar ik denk wel dat mijn videotheekje omzetten naar een cd- of dvd-theekje zo een kostbare geschiedenis wordt….
 • Je moet wel wat geld over hebben voor je collectie, 150 banden is ook niet niks. Ik raad je aan om een film per dvd te doen. Dat kan gemakkelijk en in een goede kwaliteit. Je hebt dus 150 lege dvd's nodig.

  Je kunt het verhaal van JaapH eens opvolgen. Capturen met VirtualDub (jij hebt VirtualDub Sync nodig ivm eventuele synchronisatieproblemen) levert meestal een goede kwaliteit op. Ook kun je d'r veel instellen. Ik zou zeggen. Probeer es daarmee en kijk eens wat voor een resultaat je krijgt.

  Je moet niet denken dat je die 150 video's zo ff makkelijk op dvd'tjes flikkert. Zo simpel ligt het niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.