Vraag & Antwoord

Videobewerking

Analoge video naar PC overzetten

Anoniem
Johnny321
12 antwoorden
 • Ik wil graag mijn analoge video's op de computer zetten om ze dan te
  bewerken en vervolgens op CD branden. Ik weet alleen niet wat voor
  een kaart ik nodig heb :( . Iemand enig idee?
  De kaart hoeft alleen [b:5efde71dd2]analoge video[/b:5efde71dd2] ingang te hebben, dus
  geen DV of iets dergelijks.
 • Je hebt óf een TV-kaart nodig (niet duur) of een Capturekaart (wel duur)

  Ik zou voor de TV-kaart gaan, omdat de kwaliteit bijna niet onder doet voor een capturekaart. Een Pinnacle PCTV (Pro) is een goede keus. Niet duur, maar wel een s-video/composiet ingang. Ook de bijgeleverde software is aardig.
  Wat voor pc heb je? Als je CPU wat te langzaam is, heb je misschien een TV-kaart nodig met hardwarematige MPEGII codering. (ivm lost frames)
 • hoi ik heb een terratec cinergy 400
  en die heb ik net
  en nu had je het over een mpeg kaart er bij te nemen maar hoe snel moet je pc dan ongeveer zijn???
 • [quote:951bb15464="Shadow_figure"]hoi ik heb een terratec cinergy 400
  en die heb ik net
  en nu had je het over een mpeg kaart er bij te nemen maar hoe snel moet je pc dan ongeveer zijn???[/quote:951bb15464]
  Om van analoog naar digitaal te 'vertalen' heeft de tvkaart processorkracht nodig. Als je een langzame processor hebt, kan het gebeuren dat niet alle frames geconverteerd worden (dan krijg je verloren frames). Daar heeft men een oplossing voor bedacht: hardwarematige MPEG codering. Men heeft dan op de tv-kaart een 'soort' processor opgezet, zodat die processor alles 'vertaald'. De processor in de computer wordt dan vrijwel belast.
  Maar met de huidige pc's is zo'n kaart met zo'n hardwarematige codering niet zo noodzakelijk. De processors zijn snel genoeg, om te voorkomen dat er frames verloren gaan.
  Dus nu m'n vraag: wat voor een processor heb je d'r in.
 • amd 1 gig
  is dat genoeg??
 • Ja, kan wel.
  Als je pc aan het opnemen is, check dan ff hoeveel de processor belast wordt. Dat moet niet constant 100% zijn. Dan heb je vast wat verloren frames.
 • Je hebt ook nog externe kastjes die een analoog signaal omzetten naar DV of mpeg2. Vooral de Canopus ADVC 100 is goed, maar niet goedkoop.

  Hans
 • Goede middag, ik wilde net een posting plaatsen over dit onderwerp maar dat is nu niet meer nodig. Ik had eigenlijk dezelfde vraag maar ik heb een laptop en neem aan dat ik een andere tv kaart nodig heb. Weet u misschien wat ik dan moet kopen. Het is ook voor analoge video beelden en eigenlijk bedoeld om een paar doodgewone tapes op cd rom te zetten. Mn laptop is en DELL Inspiron 5000e met XP prof. erop. (10gb/256mb) Ook weet er iemand een site waar beschreven wordt hoe je het allmaal moet doen. Alvast bedankt voor de moeite en de groeten van

  AAt
 • Beste Lezers

  Ik heb nu een PC met PIII 1Ghz 256MB ram en wil ook graag een TV kaart. Maar kan een TV kaart van een VHS opnemen in goede kwaliteit (beter dan standaard DIVX), en kan de TV kaart ook met deze kwaliteit rechtstreeks opnemen?

  Hoeveel ruimte op de hardeschijf heb je nodig voor 1 VHS band van 60 min?

  En verbruikt rechtstreeks opnemen de zelfde ruimte?

  Alvast bedankt,

  Andre
 • [quote:f4abf20fda="aat"]Goede middag, ik wilde net een posting plaatsen over dit onderwerp maar dat is nu niet meer nodig. Ik had eigenlijk dezelfde vraag maar ik heb een laptop en neem aan dat ik een andere tv kaart nodig heb. Weet u misschien wat ik dan moet kopen. Het is ook voor analoge video beelden en eigenlijk bedoeld om een paar doodgewone tapes op cd rom te zetten. Mn laptop is en DELL Inspiron 5000e met XP prof. erop. (10gb/256mb) Ook weet er iemand een site waar beschreven wordt hoe je het allmaal moet doen. Alvast bedankt voor de moeite en de groeten van
  AAt[/quote:f4abf20fda]Welkom op het forum aat. Volgende keer moet je eerst gebruik maken van de zoekfunctie. Deze vraag is nl. een week geleden ook al gesteld. Zie dit topic en op de site van Pinnacle MovieBox
 • [quote:56b1a4d4bb="marcelo123"]Beste Lezers

  Ik heb nu een PC met PIII 1Ghz 256MB ram en wil ook graag een TV kaart. Maar kan een TV kaart van een VHS opnemen in goede kwaliteit (beter dan standaard DIVX), en kan de TV kaart ook met deze kwaliteit rechtstreeks opnemen?

  Hoeveel ruimte op de hardeschijf heb je nodig voor 1 VHS band van 60 min?

  En verbruikt rechtstreeks opnemen de zelfde ruimte?

  Alvast bedankt,

  Andre[/quote:56b1a4d4bb]
  Een TV-kaart kan analoge beelden (oa. VHS) opnemen. Rechtstreeks, dus. De kwaliteit van het opgenomen materiaal wordt niet beter. Het origineel zal altijd beter zijn. Dit opnemen gebeurt in het DV-formaat of MPEG. DV-formaat kost ongeveer 3,6MB per sec. Bij een film van 60 min is dat: 60*60*3.6=12960MB dus ongeveer 12,6 GB. Vrij groot dus.
  Realtime met DivX opnemen kun je niet met een 1GHZ processor niet. Deze compressie heeft eenvoudigweg (??) teveel CPU-kracht nodig om 25 fps opte nemen met een resolutie van PAL
 • Beste Johnny321,

  bedankt voor het antwoord, maar heb ik nu genoeg aan de Pinnacle PCTV Rave of heb ik een sterkere nodig voor wat ik wil doen.

  mvg

  Andre

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.