Vraag & Antwoord

Videobewerking

Van TV capture naar DVD toe

Anoniem
Proxy
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Alweer een vraag over capturen van TV beelden.
  Ik ben in het bezit van de "beruchte" Matrox eTV G450 video/TV kaart. Overigens een uitstekende 2D kaart met puntgaaf beeld. Ook om te capturen met bijbehorende software ziet het rechtstreeks MPG bewaarde beeld in hoge resoluties er zeer mooi uit.
  Maar de problemen beginnen pas als je deze MPG wil bewaren en omzetten dmv. andere programma's. Forget it, want geen programma herkent deze eigenzinnige MPG files. Maw je hebt aan de Matrox software geen bal en deze wordt ook niet meer ondersteund door Matrox zelf. Wie desondanks een oplossing heeft met deze eTV G450 video/TV kaart dan hou ik me aanbevolen!

  Ok, wat dan?
  Ik heb de laatse dagen versleten met testjes van 1 minuut te maken door capture in Virtual Dub Sync van de ingebouwde TV tuner (kan natuurlijk ook via Svideo kabel van videorecorder naar Videocard in) via Huffyuv v.2.1.1 compressie .
  Allerlei resoluties geprobeerd en beelden vallen vies tegen met VCD 352x288. Beeld via SVCD van 480x576 is ietsjes beter maar dan begint alle ellende met deinterlacing filters wat het beeld een soort "soft focus" effect geeft. Om maar te zwijgen van de "kleine" ruimte van de CD schijf.

  Nu heb ik sinds kort een Sony DVD writer en kan dus wel wat data kwijt op 1 schijf.
  Het idee van mij is nu om via Virtualdub Sync (of AVI_IO mag ook) te capturen van TVcard in zo hoog mogelijke resolutie (720x576 PAL?) met Huffyuv compressie. Dan deze grote AVIfile te editen indien wenselijk (weer deinterlacing??? moet dat ook in full res?).
  Maar hoe maak ik dan een echte MPG / DVD ervan die ook werkelijk afspeelt via mijn standalone Daewoo DVDplayer. Kan dit in TMPEGEnc of is het programma TMPEGDVD Author hiervoor gemaakt? Met andere woorden hoe de beste kwaliteit te krijgen van TV beelden naar DVD toe.

  Is een oplossing een dedicated programma zoals Videostudio of Pinnacle die je alles (nou ja alles?) uit handen neemt?

  Mijn PC is een AMD 1800+ en 200 GB harddisk en genoemde Sony DVDwriter.
  Of kan ik toch maar beter wachten tot de prijs daalt van de standalone DVDrecorders?
  BTW, ik heb nog niet iemand gesproken die me kan vertellen hoe dan wel die kwaliteit is van de DVD recorders. In ieder geval is het dan nog maar een druk op een knop en geen gedoe met filters enz. Want soms raak ik door de bomen het bos kwijt!

  Dank voor uw antwoord.
 • Volgens mij kan Magix Video deLuxe capturen, bewerken en branden. Dat dus in één programma.
  Capturen zou ik doen in de hoogste resolutie. Opslaan als MPG en branden met Nero op een DVD'tje.
 • Voor zover ik weet maakt de 450 mpeg2-Iframe en is deze te lezen met Flask….

  Anders:
  Als het je lukt om enkele seconden te capturen en ergens op webspace te zetten zodat ik ze kan downloaden dan zoek ik er wel een oplossing voor je bij.
  Ik denk dat ik er wel wat voor heb….

  De ,kwalitatief nog altijd, beste oplossing is om te capturen in hoge resolutie, deze NIET te deinterlacen en dan omzetten naar Svcd of DVD mbv een mpeg2 encoder zoals TMPGenc+DVDauthor.
  TMPGenc is een mpeg2 converter, dvd author is het programma waarmee je de mpeg's "brandklaar" maakt(dat is noodzakelijk).
  Afspelen met een hard of soft DVD player en deze de-interlaced de video tijdens het afspelen.

  Capturen op volle resolutie in Huffyuv kan moeilijk worden, de datarate is ondanks de huffyuv compressie enorm en vaak te veel voor de harddisk.
  Gebruik in ieder geval de codec in YUY2 mode, dat betekent dat je het kleurmodel in de capture software ook op YUY2 moet zetten.
  Een goede tweede is om PICvideo MJPEG compressie te gebruiken op de hoogste kwaliteit (stand #20) icm met YUY2 kleurdiepte.
 • Dank voor uw antwoorden. Ik ga het zeker proberen. Ik zal als ik weet hoe ik bij @home webspace kan benaderen een MPG file aanmaken.
  Nogmaals dank voor uw reacties.
  groet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.